Glavni » general » Google otvara podneske za Festival indie igara

Google otvara podneske za Festival indie igara

general : Google otvara podneske za Festival indie igara

Prošle godine Google je domaćin prvog Indie Games festivala u San Franciscu. Ovo je natjecateljski program koji je naglasio kvalitetne, inovativne i zabavne Android igre objavljene u prethodnoj godini. Sada, u pripremi za drugu godinu festivala, Google je otvorio podneske za programere sa sjedištem u SAD-u i Kanadi.

Uvjeti kvalifikacije su isti kao i prošlogodišnji natječaj. Svaki tim koji sudjeluje mora imati 15 ili manje članova, a igre moraju biti objavljene u nekoj točki prošle godine. Google će objaviti pobjednike natjecanja u rujnu, ispred konferencije Indiecade u listopadu. Svaki finalist dobiva priliku da demo svoju utakmicu na natjecanju i natječe se za prva tri mjesta. Google nije najavio nagrade ovogodišnjeg Indie Games festivala. MeÄ'utim, prošlogodišnje nagrade ukljuÄŤene su Tango hardware koji osjeti dubinu, ulaznice za ovogodišnji Google I / O i oglasni prostor u Trgovini Google Play. Podnošenje završava 6. kolovoza.

Festival Indie Games samo je jedan od Googleovih inicijativa za razvoj igara. U ožujku, primjerice, Google je objavio Indie Corner, koji je dio Trgovine Play s novom, redovito ažuriranom zbirkom ručno odabranih naslova. Također, na konferenciji za razvojne inženjere I / O 2017 Google je objavio neke alate koji imaju za cilj povećati vidljivost aplikacija u Trgovini Play. Ti alati uključuju algoritam koji gura naslove na temelju angažmana korisnika i novih Playovih stranica koje uređuju Google urednici. Jedna takva značajka koja privremeno spominje plaćene aplikacije besplatno na Trgovini Play, navodno je generirala do 20x povećanja instalacija tijekom promocije, a taj je trend nastavljen i nakon završetka prodaje.

Također pročitajte: Facebook za Blackberry ažuriran na v2.0.0.58

Google podržava indie programere toliko zbog konkurencije tvrtke Apple. IOS aplikacije nastoje ostvariti više novca od aplikacija za Android, a iOS App Store donosi čak 75 posto više prihoda od Trgovine Google Play. Međutim, još uvijek postoji nada za razvojne programere Androida. U analizi prodavaonica stranih aplikacija Tencent, Baidu, Xiaomi, Huawei i drugi, očekuje se da će kolektivni prihodi za Android aplikaciju preći IOS čim 2021.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar