Glavni » general » Google pokreće Google+ API

Google pokreće Google+ API

general : Google pokreće Google+ API

Danas Chris Chabot iz tvrtke Google Inc. najavio je pokretanje najnovije API-ja za društveno umrežavanje (Google+). Prema njegovim riječima, "ovo početno izdanje API-ja usmjereno je samo na javne podatke - omogućuje vam čitanje informacija koje su korisnici javno podijelili na usluzi Google+".

Nadalje, izjavio je da su slijedili najbolje prakse u pokretanju API-ja platforme. Istaknuo je sljedeće:

  • Naše metode API-ja su RESTful HTTP zahtjevi koji vraćaju JSON odgovore.
  • Naši nosivi formati koriste standardnu ​​sintaksu (npr. PoCo za informacije o osobama, ActivityStrea.ms za aktivnosti).
  • Koristimo OAuth 2 za siguran pouzdan pristup korisničkim podacima.
Također su dostupne i knjižnice za druge programske jezike (Java, GWT, Python, Ruby, PHP, Obj-C i .NET) kako bi stručnjaci u tim područjima razvili svoje "plus" aplikacije. Prema njegovim riječima, ove su knjižnice sve otvorene. Budući da Google nastavlja razvijati dodatne značajke za Google plus, pričekajte da vidimo tko pobjeđuje između Google+ i Facebooka kad Google+ postaje otvoren svima. Za sada Google Plus dostupan je samo pozivima. To znači da vas netko mora pozvati na platformu. Prema Googleu, to je zato što je Google plus još uvijek na terenskom ispitivanju. Međutim, neočekivano je napomenuti da trenutno postoji više od 10 milijuna računa na Googleu plus prema Larry Pageu 14. srpnja.
Preporučeno
Ostavite Komentar