Glavni » general » Google povećava napore kako bi pomogao izdavačima vijesti

Google povećava napore kako bi pomogao izdavačima vijesti

general : Google povećava napore kako bi pomogao izdavačima vijesti

Izgleda da Google intenzivira svoje napore za prihvaćanje medija. Prema izvješću, tvrtka razvija neke alate koji bi potakli pretplatu na izdavače vijesti. Prva značajka za koju se izvješćuje da prima Googleovu pozornost jest značajka Prvi klik besplatna, koja korisnicima omogućava da dobiju članke iz publikacija koje se pretplatom putem Pretraživanja. Isto tako, Google razmatra alate izdavača koji se odnose na online plaćanja i pronalaženje potencijalnih pretplatnika.

Cilj tih planova je zadržati online potrošače i proizvođače sadržaja na mreži, što im omogućuje da se upoznaju s Googleovim oglasnim poslovanjem. Sada, prema Bloombergu, Google ispituje te nove alate pomoću New York Timesa i Financial Timesa. Ostali izdavači vijesti dodati će uskoro.

Dio Googleovog procesa testiranja uključuje i dopuštanje čitateljima da pregledaju stranice koje inače nisu bile vidljive zbog paywalla. Tvrtka će ponuditi takve dobne skupine bez naknade, iako platforma Accelerated Mobile pages. Google će također pomoći nekim izdavačima vijesti da identificiraju vrstu potrošača koji ciljaju na potencijalne pretplate putem ovih AMP stranica, a također određuju koliko su nove publike spremne platiti.

Trenutačno nije jasno hoće li Google podijeliti bilo koji prihod generiran iz ovog pothvata s izdavačima vijesti koji dolaze u upotrebu tih novih alata. Međutim, ako Google može otkriti način da to postane profitabilan za izdavače vijesti, to bi moglo dovesti do hrane popularnih članaka iz mnogo različitih publikacija.

Također pročitajte: Kako izbrisati podatke za prijavu na Google s bilo kojeg povezanih uređaja

Evo citat iz Richarda Gringraza, Googleovog potpredsjednika za vijesti o ovoj temi:

"Od izdavača vijesti jasno je da ne mogu živjeti samo na oglašavanju. Ali, također je jasno da vidimo promjenu na tržištu. Ovo je područje, jasno, gdje naše znanje o našim korisnicima može donijeti t nositi. Ne postoji jedinstvena strategija pretplate koja će funkcionirati za svakog izdavača. "

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar