Glavni » general » Zbogom, Lenovo i Motorola Mobile kažu afričkim tržištima

Zbogom, Lenovo i Motorola Mobile kažu afričkim tržištima

general : Zbogom, Lenovo i Motorola Mobile kažu afričkim tržištima

Rasprava koju smo imali ovdje u tvrtki MobilityArena je o tome kako Lenovo i Motorola pametni telefoni ne rade jako dobro na tržištu. Njihovi su uređaji u Nigeriji imali vrlo malo promidžbe i vidljivosti, a iz izvješća koje imamo, situacija nije bila drugačija u Keniji i drugim afričkim zemljama. U izvješću se navodi kako su Lenovo Mobile i njegova podružnica, Motorola Mobile, izašli iz afričkih tržišta.

Naši kenijski prijatelji u Techweezu izvijestili su da su Lenovo i Motorola zatvorili trgovinu u Keniji i otpustili više od 90% svojih zaposlenika:

Priznajemo da to nismo vidjeli. Tvrtka Lenovo, koja sada posjeduje Motorola Mobile, pakirao je torbe i službeno izašla iz kenijskog tržišta od drugog tjedna ožujka. Tvrtka je objavila da je u prosincu 2017. otpustila više od 90% svog kenijskog osoblja.

Prema izvješću Techweez, situacija nije ograničena samo na Keniju. Očigledno je Lenovo navodno isključio sve operacije pametnih telefona u Africi, ali će i dalje prodavati svoje telefone u regiji putem distributera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U ožujku 2017. Lenovo je vodio promo, možda prvi koji bih ikad vidio, nudeći paketu rezanaca za svaki Lenovo Vibe C kupljen. To je možda i posljednja javna djelatnost tvrtke koju se sjećam.

Iako nismo vidjeli ni takvo zatvaranje operacija, ovaj razvoj nije uzrokovalo nikakva bruja ili tresenje ovdje. Oba smartphone brandova jednostavno nisu stvorili prelijevanje na tržištima. U Nigeriji možete pokrenuti slučajni uzorak i bit će teško pronaći jedan od deset ljudi koji koriste Lenovo ili Motorola smartphone. Teško bi se naći i jedan u dvadeset.

Također pročitajte: 5100 mAh dobrote: Specifikacije Lenovo Vibe P2

TechWeez ima službenu izjavu tvrtke:
Ažurirano Službenom izjavom tvrtke Motorola:

"Rastiti i zaštititi naše tvrtke Motorola, racionaliziramo neke od naših organizacija i kao rezultat toga u nekim zemljama implementiraju novu strategiju i operativni model. U Keniji ćemo se preseliti u ekskluzivni model distribucije za nezavisnu i organiziranu maloprodaju gdje će naš poslovni partner upravljati našim svakodnevnim poslovanjem uz podršku regionalnog tima Motorola, a poslovanje našeg operatera ostaje kao i danas s izravnim partnerstvo s pouzdanim partnerima kao što je Safaricom. Naš je glavni cilj osigurati da potrošači mogu odabrati najbolje proizvode tvrtke Motorola na kineskom tržištu i održati snažan ukupni korisnički doživljaj, uključujući podršku za podršku nakon prodaje ".

Obavijestili smo naše kontakte u tvrtki Lenovo / Motorola u Nigeriji. Ažurirat ćemo ovo izvješće s njom.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar