Глюкозамин Хондроитин MSM

Високите натоварвания при тренировки са свързани с голямо натоварване на ставите. За да няма проблеми в бъдеще, спортистите приемат различни лекарства, които допринасят за тяхната защита. Това средство е Glucosamine Chondroitin MSM, който е много популярен сред спортистите, който се различава от аптечните колеги в по-високи дози. Лекарството, произведено в капсули, е разработено специално за тези, които се занимават с фитнес.

Протеогликаните рязко се намаляват поради физическо натоварване. Дефицитът им води до болки в ставите. Описаната добавка е предназначена да предпази от такива последствия. Полезността на такива средства често се поставя под въпрос, като пример са дадени изследвания, чиито резултати показват липса на ефект при заболявания на ставите, но това не означава, че те са перфектна „манекенка“. Хондропротекторите се използват успешно от спортистите като превенция на развитието на ставни проблеми.

съдържание

  • 1 Състав на комплекса
  • 2 Как да приемате глюкозамин хондроитин MSM
  • 3 странични ефекти
  • 4 отзива

Съставът на комплекса

Лекарството не съдържа никакви скрити вещества. Съставът му включва следните елементи:

  • Глюкозамин сулфат (1500 mg). Тя е структурна единица за „изграждането“ на хрущялната тъкан. Веществото е необходимо за организма, за да възстанови връзките, клетъчните мембрани. Подобрява плътността на костите.
  • Хондроитин сулфат (1200 mg). Този елемент засилва производството на хиалуронова киселина - вещество, което е в основата на синовиалната защитна течност.
  • МСМ. Без това вещество метионинът и цистеинът - аминокиселини, необходими за образуването на мускулна и костна тъкан, не се синтезират. Той помага за нормализиране на хормоналния фон, което помага да се намали развитието на възпалителни процеси.

Наред с активните активни съставки, препаратът съдържа: стеаринова киселина, магнезиев стеарат, фармацевтична глазура.

Как да приемате глюкозамин хондроитин MSM

Дозировката и честотата на приемане на хондропротектор най-често се определя от специалист - трениращ или диетолог по спортно хранене, като се вземат предвид характеристиките на диетата, общите тествани натоварвания. Ако не вземете предвид специфичните индивидуални характеристики, тогава моделът на употреба на наркотици се намалява до единична доза от три таблетки едновременно с храна. Някои спортисти приемат капсулата след тренировка, други преди.

Лекарството, заедно със защитата на ставите, засилва производството на хиалуронова киселина в организма, което е особено важно за спортистите, които се състезават. Това вещество помага за поддържане на здрава дерма по време и след изсушаване. Понякога при редовни дозировки лекарството се допълва с външен прием на серум, съдържащ хиалуронова киселина, което помага да се предотврати появата на ранни бръчки.

Комплексът може да се използва от хора, които не се занимават с никакъв спорт, но страдат от различни ставни заболявания. В този случай дневната доза се намалява до две капсули или се приема по друга схема, предписана от лекуващия лекар.

Странични ефекти

Не са открити отрицателни последици или влошаване на здравето по време на курса на този хондропротектор. Комплексът е противопоказан за хора с бъбречна недостатъчност или други патологии на този орган, тъй като тези заболявания изискват специална диета.

Отзиви

В своите отзиви за глюкозамин хондроитин MSM спортистите отбелязват ускорен процес на възстановяване след нараняване. За да предпазят ставите от вредното въздействие на диета, лишена от мазнини и многократно трениране на сушене, някои спортисти прибягват до приема на това лекарство.

Има и отрицателни отзиви от онези, които бяха недоволни от употребата на този протектор, но поради странната миризма, която идва от капсулите. Причината за това е, че се правят с помощта на скариди и акули хрущял.