Glavni » general » Glo je 'leži' BlackBerry servis za brigu o kupcima

Glo je 'leži' BlackBerry servis za brigu o kupcima

general : Glo je 'leži' BlackBerry servis za brigu o kupcima

Već neko vrijeme koristim uslugu interneta za kupnju GLO-a, a ako im je bilo dobro njihova služba za brigu o korisnicima, to je LYING i DECEPTION.

Imao sam BIS poremećaj jučer (29. kolovoza) od 19 sati, mislio sam da je to jedno od onih mrežnih problema pa nisam zeznula pozivanje 333. Kad sam ponovno provjerio oko 22 sata, sve što sam još imao bio je GSM. Upravo sam otišla u krevet i mislila da će sve biti vrlo dobro prije zore.

ALAS !! Sam se obmanuo. Nazvao sam jednog prijatelja koji radi na GLO-u kako bi potvrdio da li je njihov Glo One kabel bio ponovno oštećen (to je jedan od najvećih LIES-a koji čujemo od njih). Potvrdila mi je da je sve u redu i da bih trebao nazvati pomoćnu liniju BlackBerry 333).

Na poziv 333, CCO (časnik za brigu o korisnicima) zatražio je podatke i broj telefona. Također sam joj rekao da koristim krivulju 8250. Preporučila je tvrdo resetiranje i odspajanje svih veza. Odgovorio sam da sam već učinio te stvari.

A DA počinje obmana. Rekla je da će učiniti sljedeće: "Idite na OPTIONS» ADVANCED OPTIONS »SERVICE BOOK i pritisnite ALT (bp ...) Ne mogu se sjetiti kodova sada» Upravljanje vezama »Napravite tvrdi reset.

Sve sam to učinio i ništa se nije dogodilo. I dalje je imao GSM. Odlučio sam da se neću vratiti natrag zbog toga što nisam imao više vremena za gubljenje sa svojim časnicima za brigu o kupcima koji su plaćeni da govore lažima pretplatnicima.

Zašto nam ne samo reći (pretplatnicima) da je vaša mreža dolje? Zašto nam ne kažete da su vaši poslužitelji dolje? Zašto oblikovati "aktivnosti"? Zašto nas osjećamo kao da je krivnja uvijek na BlackBerry telefonu?

Također pročitajte: 12 Ford Figos za napade na Lumia Christmas Promo

Ja sam bolesna i umorna od LYING i DECEPTIVE GLO Blackberry Customer servisa.

Preporučeno
Ostavite Komentar