Glavni » general » Naplata za GloMobile podataka: što je nevjerojatno?

Naplata za GloMobile podataka: što je nevjerojatno?

general : Naplata za GloMobile podataka: što je nevjerojatno?

Prije tri (3) dana primio sam sljedeću poštu od pretplatnika na GloMobileov paket "High-speed Internet" (od 9 do 21 sat s 2 GB mjesečnih podataka):

gospodine,

Imam problem s Glo-om. Mislim da su me ozbiljno pretili.

Prošlog tjedna moj je redak blokiran, a kad sam ih nazvao, rekli su da sam prekoračio granicu i moram ponovno učitati oko N6, 000 (to je iznos za dnevno). Ponovno sam napunio N6.300 tog istog četvrtka i obnova linije.

Jučer je linija ponovno blokirana i pozvao sam, a oni su mi rekli da je to bilo zbog toga što sam premašio ograničenje za oko 4000 N4. Tako sam jučer naveo N5, 000.

Jutros, linija se vratila i kad sam ih pozvala da saznam koliko sam imao na liniji, rekli su mi da sam izbrisao prethodni račun i imao oko N900 previše za pregledavanje.

Dakle, odlučio sam pričekati do 15. prije nego što učitam mjesečnu naknadu za najam. Ali, naravno, "upravljati" N900 na liniji do možda sutra. Nakon pregledavanja oko 2 sata ponovno sam otvorio SIM i nazvao ih, a rekli su mi da imam o N600 plusu na mojoj liniji. Pregledao sam neke više i skinula nešto od oko 6, 2mb, a zatim sam se odspojio i zatvorio.

Večeras sam pokušao pregledavati, ali je linija ponovno bila blokirana. Kad sam nazvao, rekli su da sam prekoračio granicu još oko N3.500!

Pretpostavljam da je prekršaj. Njihova upotreba trackera ne funkcionira - pokazala mi je ista stvar od početka veljače (količina kilobajta koju sam vam jednom poslao da potvrdim).

Što mogu učiniti za to? Već razmišljam o tome.

Imajte na umu da će pisac s 6, 2mb (na 5kobo po kb) prevesti na N310.00 samo ako je Glo sustav naplate ispravno funkcionirao. No, iz kredita N600, ovaj pretplatnik je završio s debitom od N3.500! Baš odlično. I nije li tako prikladan da GloMobileov online alat za praćenje upotrebe ne funkcionira ni na jednom mjestu.

Također pročitajte: Mo Mo je Nokia N9 pregled

Usput, ovo je točno u skladu s mojim iskustvima s Glo-ovim HSI uslugom. Prijavio sam se kao korisnik Day Packa. U siječnju, GloMobile me poslao računom od preko N20, 000. Dajući sumnju, izbrisao sam to, a zatim prebacio na 24-satni paket. Ovo je bilo u veljači. Prije sljedećeg ciklusa naplate, napunio sam zbroj od 10.000 dolara kako bih se brinuo o pristupu za mjesec ožujak, iako me još nisu poslali - i još uvijek nisu poslali taj račun do danas.

Osim toga, GloMobile sustav naplate nije bio dostupan danima u isto vrijeme, s danim izgovorom da je nadogradnja sustava bila u tijeku. Očigledno, to je bilo više od nadogradnje sustava. Ili bi moglo biti da nadogradnja pukne svoj sustav naplate?

Obično GloMobile šalje račun za prethodni mjesec negdje u prvih 12 dana u tekućem mjesecu. Danas je 13. i još nisam dobio račun. Jučer je moju liniju odjednom odspojen. Kad sam nazvao Glo ugovornu liniju za njegu, rečeno mi je da sam imao izvanredan broj od N18.000 na mojoj liniji!

Moji kolege na poslu upozorili su me ranije o posljedicama dobivanja Glo-ovog ugovora, skoro psom od djedovih brada da bi radije umrli nego da budu prebačeni na GloMobile. Pa, imam ih blaga " rekao sam ti " od njih jučer.

Od tada sam uklonio SIM karticu GloMobile s mog telefona i zamijenio ga s SIM karticom iz druge mreže. Što se tiče mene, Glo je naplata neprihvatljivo. Jasno je da se nešto loše događa.

Također pročitajte: AdMob izvješće: iPhone i Symbian su vrhunski mobilni web pametni telefoni

I umorna sam što sam tip pada. Svatko tko ima slična iskustva s GloMobileovom podatkovnom uslugom?

Preporučeno
Ostavite Komentar