Glavni » general » Globalni Internet forum stvoren za borbu protiv terorizma online

Globalni Internet forum stvoren za borbu protiv terorizma online

general : Globalni Internet forum stvoren za borbu protiv terorizma online

Online terorizam postao je globalna prijetnja nezamislivim proporcijama. Stoga su Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube udružili se kako bi formirali novo partnerstvo čiji je cilj smanjenje dostupnosti internetskih usluga teroristima. Ovo partnerstvo poznato je kao Global Internet Forum i također ima za cilj dodati strukturu postojećim naporima tvrtki da uklone materijale za regrutiranje terorističkih skupina s većih web platformi. Drugi cilj Globalnog internetskog foruma je surađivati ​​s manjim tvrtkama i vladama širom svijeta u borbi protiv terorizma na internetu, te u konačnici šutjeti glasove terorista on line diljem svijeta.

U prosincu prošle godine, iste su četiri tvrtke priopćile stvaranje zajedničke baze podataka o isušivanju industrije, koja im je pomogla da zajednički identificiraju terorističke račune bez potrebe da prođu kroz vremenski intenzivne napore da to sami rade. Nadalje, Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube planiraju podučavati manje tvrtke da slijede svoje korake. To bi im pomoglo da usvoje vlastite proaktivne planove za borbu protiv terora.

Također, Global Internet Forum će uspostaviti formalne smjernice za borbu protiv terorizma na mreži, a članovi će razgovarati s akademskim institucijama i građanskim skupinama. Forum će također doprijeti do Europske unije i Ujedinjenih naroda, koji već imaju značajan interes za okončanje terorizma u svim oblicima.

Sva četiri člana Globalnog internetskog foruma već imaju svoje inicijative protiv terorizma, a tvrtke će naporno raditi na stvaranju više unutar grupe. Neke od prvih stvari koje će Forum učiniti će uključivati ​​stvaranje skupa najboljih praksi koje će pomoći u suzbijanju internetskog terorističkog i ekstremističkog govora, kao i zajednički rad na provedbi elemenata njihovih individualnih antiterorističkih napora u jednoj drugoj. Ovo partnerstvo još više očvršćuje odnos između ta četiri multinacionalna tehnološka giganta, s ciljem da se natjeraju terorizam na njihove platforme.

Također pročitajte: Beskrajan trud BBM korisnika u 2017

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar