Glavni » general » Genesys potiče tehnologijske plamte na jugoistoku

Genesys potiče tehnologijske plamte na jugoistoku

general : Genesys potiče tehnologijske plamte na jugoistoku
  • 3 startups osvojiti USD $ 10, 000 svaki na GenesysIGNITE 2017
  • Svjedoci više od 2000 sudionika

Enugu, 15. prosinca 2017. Tehnologija je prepoznata kao moćan alat za otkup i preusmjeravanje gospodarstva Nigerije, posebno u regiji jugoistočne. Ovo je jednoglasno mišljenje govornika i panelistica GenesysIGNITE 2017, koje se smatra najvećom godišnjom konvergencijom tehnoloških čvorišta i pokretanja u regiji.

(LR): Chukwuemeka Fred Agbata Jnr. "CFA", osnivač, CFAtech.ng; Mohammed Ibrahim Jega, osnivač Startup Arewa; Kingsley Eze, osnivač, Genesys Tech Hub i Saidu Abdulahi, tech entuzijast, na GenesysIgnite događaju koji je održan u petak, 15. prosinca 2017. godine u državi Enugu, Nigerija.

GenesysIGNITE početak konvergencije održan je u Enugu u petak, 15. prosinca 2017 od strane Genesys Tech Hub u suradnji s CFAtech.ng; gdje su tri start-upa s čekovima u vrijednosti od 10.000 dolara svaki nakon što je nastala pobjeda na pitch sjednicama.

Govoreći na događaju s epohom s više od 2000 pokretanja iz Enugu, Abia, Uyo, Imo, Anambre, Delte, Ebonyi i drugih susjednih država koje su nazočne, senator Ken Nnamani, nekadašnji predsjednik Senata, Savezna Republika Nigerija, ponovio je da budućnost Nigerije pripada digitalnoj ekonomiji i postat će vidljiva ako se zemlja pravilno strategizira.

Senator Nnamani, koji je predsjedao tom prigodom, naglasio je potrebu za obrazovnim institucijama, posebice sveučilištima da "hrane" tehnološku industriju s vještom radnom snagom i diplomanata koji su odgovarali svrsi. Također je obasuo obećanja o Genesysu zbog predviđanja u organizaciji događaja koji je mogao zapaliti pomak uma među mladima "od izbora glasačke kutije do tehnološkog razvoja u regiji".

"Ono što Genesys pokušava zapaliti na jugoistoku i osobito Enugu State je strašan, otvarajući oči naših mladih na tehnološke poremećaje i mogućnosti. Važno je jer su naši ljudi genijalni i ako možemo primijeniti genijalnost u tehničkom ekosustavu, možemo se natjecati s Silicijskom dolinom. Vrijeme je da prebacimo našu genijalnost na otimanje glasačkih kutija tijekom izbora i usmjerimo snage prema tehnologiji. "

Također pročitajte: Novi HMD Nokia pametni telefoni će biti učitani sa sustavom Android 8.0 Oreo

U međuvremenu, Kingsley Eze, osnivač i izvršni direktor tvrtke Genesys Tech Hub, rekao je kako je glavni cilj GenesysIGNITE bio raspravljati o najnovijim trendovima tehnologije koji utječu na regije te pružiti strategije za otkrivanje koristi u različitim sektorima nigerijske ekonomije.

Kroz događaj, kazao je, oni također promoviraju inovativna poslovna rješenja i ideje, trenutno razmnožene u obliku pokretanja, unutar regije, što je kulminiralo izgradnjom kapaciteta i drugim potrebama kako bi im pomogla da napreduju.

Predstavljajući novčane nagrade Tutor Finderu, PlayJoor i House of Uwe, dr. Ogbonnaya Onu, ministar znanosti i tehnologije, rekao je da je došlo vrijeme da se razni rezultati istraživanja i razvoja uklone s policama s nigerijskih sveučilišta i pretvore se u komercijalne proizvodi. Svaka nacija koja proizvodi znanstvene i tehnološke stručnjake je uvijek tost svijeta.

Genesys radi ono što Vlada ima na umu s obzirom na razvoj mladih - izgradnju kapaciteta, inkubaciju, osiguravanje kapitala u pothvatu. Mogu vam reći da će Federalno ministarstvo znanosti i tehnologije podržati tu platformu kako bi se osiguralo da mladi dobiju prostor da se izraze i dodaju vrijednost gospodarstvu. "

Dr. Onu je dodao da Ministarstvo putem Nacionalnog ureda za nabavu i promidžbu tehnologije (NOTAP), savezna vlada bavi se pitanjima koja se odnose na patent i intelektualno vlasništvo kao sredstva za zaštitu investicija i ideja mladih ljudi.

Chukwuemeka Fred Agbata Jnr., Osnivačica, CFAtech.ng koja je moderirala zasjedanje panike obavijestila je prisutne mlade ljude da je to vrsta događaja koji su doprinijeli poticanju tehnološke revolucije u drugim dijelovima zemlje i da im se dužna obvezati u potpunosti iskoristiti mogućnosti koje će slijediti GenesysIGNITE 2017.

Također pročitajte: 2017 Kia Picanto je mali, ali zaslužuje vašu pažnju

Profesor Umar Danbatta, izvršni potpredsjednik Nigerijske komunikacijske komisije (NCC), s druge strane, vezao je digitalnu inovaciju i razvoj digitalnoj pismenosti, navodeći kako se Vlada mora kretati prema strategiji "povlačenja" s naglaskom na razvoj odgovarajućeg pravnog okvira, aplikacija i lokalni sadržaj.

"Program za digitalni pristup (DAP) provodi regulator za opremanje srednjih škola diljem zemlje s internetskom vezom. Više od 223 škole imale su koristi. Internetski oblaci pružaju se unutar sveučilišta i veleučilišta u Nigeriji kako bi unaprijedili poboljšanje digitalne pismenosti i primjene ", izjavio je EVC kroz direktor Tony Ojobo, javni poslovi u Komisiji.

GenesysIGNITE 2017 postavio je čvrste temelje za razvoj tehnologije na jugoistočnoj i južnoameričkoj regiji zemlje.

O GENESYSIGNITI

GenesysIGNITE je godišnja konvergencija jugoistoka pokretanja koja nastoji okupiti mlade poduzetnike / start-upove i inovativne čvorišta iz svih dijelova jugoistočne i južno-jug regije. Za više informacija posjetite www.genesystechhub.com/genesys-ignite

Preporučeno
Ostavite Komentar