Glavni » general » Zamjenski igrač: Google stječe Motorola Mobility

Zamjenski igrač: Google stječe Motorola Mobility

general : Zamjenski igrač: Google stječe Motorola Mobility

Mobilna industrija toliko je hlapljiva i dinamična da svaki igrač baca u nešto što mijenja igralište. To je upravo ono što je Google učinio s nabavom prodavača pametnih telefona Motorola Mobility za 12, 5 milijardi dolara.

Dame i gospodo, sve to mijenja. Opet.

Evo izvoda iz najave Larry Pagea na službenom Googleovom blogu:

Ova akvizicija neće promijeniti našu predanost za pokretanje Android kao otvorene platforme. Motorola će ostati licencirani za Android i Android će ostati otvoren. Vodit ćemo Motorola kao poseban posao. Mnogi hardverski partneri pridonijeli su uspjehu Androida i veselimo se nastavku suradnje sa svim njima kako bismo pružili izvanredna iskustva korisnika.

Kombinacija Googlea i Motorola neće samo napuniti Android, već će također povećati konkurenciju i ponuditi potrošačima ubrzanje inovacija, veći izbor i prekrasna korisnička iskustva.

Konačno, Google se pridružuje ekskluzivnom klubu tvrtki koje kontroliraju i softverske i hardverske krajeve svojih mobilnih proizvoda. Drugi su Apple (iOS), RIM (Blackberry), Samsung (Bada) i HP (WebOS). Nokia, koji su do danas bili dio ovog kluba s Symbianom, zapravo izlazi iz kluba s njihovim odlaganjem Symbian i Meego u korist WindowsPhonea.

Pitanja

Je li Nokia napravila pravi izbor ostavljajući kontrolu nad softverom?

Kako će reagirati ostali licencom za Android? HTC? Samsung? LG? Sony Ericsson?

Ako je to budućnost, a ja sumnjam da je to u velikoj mjeri, možda bismo zapravo trebali biti veseli kupnji Microsofta tvrtke Nokia jednog dana? Bogohuljenje? Možda. Ali kao i Nokia, Motorola je nekada bio najveći svjetski mobilni dobavljač. Tko bi pomislio da jednog dana završavaju u Googleovim džepovima?

Također pročitajte: Trgovina na BlackBerryu za Samsungov smartphone

U međuvremenu, Android je jedina od onih mobilnih platformi u kojoj razvojni programer sada ima hardversku kontrolu kao i stjecatelje licence. Sve ostalo što je jednako, to bi trebalo značiti bolje dane za operativni sustav Android - ako ostali stjecatelji licenci ne paničnu i počnu tražiti drugdje. A tko bi ih krivio ako to učine?

Još se gnjavim od šoka ove vijesti. Pomozi mi, netko!

Pročitajte službenu izjavu: Supercharging Android: Google za stjecanje Motorola Mobility

Preporučeno
Ostavite Komentar