Glavni » general » Budućnost novinarstva je Online i na mobilnim uređajima

Budućnost novinarstva je Online i na mobilnim uređajima

general : Budućnost novinarstva je Online i na mobilnim uređajima

"Budućnost novinarstva je online i mobilni uređaji".

To su bile riječi Derwin Johnson, bivšeg američkog novinara CNN-a i ABC News, koji je u petak, 18. srpnja 2014., rekao nigerijskim studentima.

Johnson se obratio studentima na Sveučilištu u Lagosu, da medijske kuće koje nemaju on-line prisutnost neće preživjeti u 21. stoljeću. Gotovo svakodnevno, broj internetskih korisnika u Nigeriji raste, a uglavnom su mladi. Aktivno pregledavanje i razgovor o društvenim medijima. Dakle, očekuje se kako će medijske kuće iskoristiti taj trend i nastaviti digitalno poslovanje. Nije neočekivano primijetiti da mnoge nigerijske novine sada imaju web stranice na kojima šire vijesti. Oni također imaju twitter handle, Facebook fan stranice, itd., Koji svi imaju za cilj poslužiti istu svrhu. Postupno, ljudi preferiraju dobivanje vijesti iz mrežnih izvora. Također nije neobično što vijesti i tračevi putuju brže putem društvenih medija.
Tijekom događaja, Johnson brandished mobilni telefon i rekao, "Media kuće koje nisu dostupne ovdje, neće preživjeti."

Pozdravljam to kao vječnu izjavu ,
Vlada može olakšati povećanu širinu pojasa u zemlji i to će izazvati brze promjene u načinu na koji Nigeriji komuniciraju i pristupaju informacijama. Svijet ide globalno, publika se postupno prebacuje na online platforme, a trend će se vjerojatno povećati u narednim godinama. Otpor je uzaludan, ide mobitel ili se ostavlja iza sebe.

Izvor: Vijesti Nigerija

Preporučeno
Ostavite Komentar