Glavni » general » Francuska: Nema više produljenog radnog vremena putem pristupa pametnim telefonima

Francuska: Nema više produljenog radnog vremena putem pristupa pametnim telefonima

general : Francuska: Nema više produljenog radnog vremena putem pristupa pametnim telefonima

U duhu povlačenja s ruba povezanog života i rada, Francuska je implementirala novi ugovor o radu kojim se obvezuje da zaposlenici moraju zanemariti radne e-poruke svojih šefova kada su izvan ureda i opuštaju se kod kuće - čak i na svojim pametnim telefonima.

Izvadak iz članka:

... ukazujući kako je sposobnost šefova da invadira dom svojih zaposlenika putem smartphonea u svakom danu ili noći, omogućujući stvarni radni sati da se prošire dalje i dalje od 35-satnog tjedna zemlje uvelike uvedene 1999. godine, sindikati se bore. Sada federacije i sindikati poslodavaca potpisali su novi, pravno obvezujući ugovor o radu koji će zahtijevati da osoblje isključi svoje telefone nakon 18 sati.

U sklopu posla koji utječe na milijun zaposlenika u sektoru tehnologije i konzultantskih usluga (uključujući francuske ruke Googlea, Facebooka, Deloittea i PwC-a), zaposlenici će također morati odoljeti iskušenju da gledaju materijale vezane uz posao na svojim računalima ili pametnim telefonima - ili bilo kakvu drugu vrstu zlonamjernog upada u vrijeme koje su nacionalno ovlašteni potrošiti na ono što francuski naziva la dolce vita. I tvrtke moraju osigurati da njihovi zaposlenici ne dolaze pod pritiskom da to učine.

Francuzi su se razvili ispred ostatka ljudske rase. Čestitam, momci. Nadamo se da će nas ostali uskoro nadoknaditi. Molimo vas pročitajte cijelu vijest: Kada francuski sat odsjete u 18 sati, to doista znači.

PS : Postoji odgovor na gore povezani član Guardiana. Očigledno, kao u slučaju njemačkog slučaja o kojem sam pisao o ranije, sporazum obvezuje samo dio rada, a ne svi francuski radnici. Trebali biste to i pročitati: Ne, Francuska nije učinila nezakonitim odgovoriti na e-poruke posla nakon 18 sati

Također pročitajte: Možda je Lumia 920 stvarno najinovativniji smartphone na svijetu
Preporučeno
Ostavite Komentar