Glavni » general » Zaboravi Stagefright, Android je još sigurniji nego što smo mislili

Zaboravi Stagefright, Android je još sigurniji nego što smo mislili

general : Zaboravi Stagefright, Android je još sigurniji nego što smo mislili

Upravo kad smo mislili da je Stagefright bio šef među malwaresima na platformi Android, još jedan novi trend podiže je ružnu glavu kako bi spojila mnoge probleme s kojima se Android korisnici suočavaju. Dovoljno smiješno, ovaj novi trend je nešto što većina nas naiđe, ali cijelo vrijeme zanemaruje. Ovaj članak iz Arstechnice zahvalno je donio ovo na vidjelo.

Vidite, još ima još ranjivosti na Androidu, mnogo više nego što smo mislili ili očekivali. U istraživanju skupine znanstvenika otkrili su da se neki iskorištavanje - koji razvojni programeri zakonito upotrebljavaju za izgradnju Androidovih aplikacija za ukorjenjivanje - mogu jednostavno preinačiti i spajati se u aplikacije zlonamjernih programa koje zaobilaze Androidove sigurnosne sustave (ili Antivirusne aplikacije) neotkrivene.

Jednostavnije rečeno, aplikacije kao što su Root Genius, 360 Root, IRoot i King Root, itd., Svi koristimo za uklanjanje naših telefona. Koristi koje upotrebljavaju mogu se preokrenuti i spojiti u druge aplikacije, što može uzrokovati štetu na telefonu, neotkriveno. Znanstvenici iza toga uspjeli su inzistirati ukupno 167 eksploatacija u manje od mjesec dana istraživanja.

Ti su znanstvenici kombinirali ova eksploatira u jednoj aplikaciji kako bi vidjeli što će se dogoditi, a dovoljno smiješno da nijedna protuvirusna aplikacija nije bila u stanju otkriti bilo koju od njih. Onaj koji je napravio, našao samo 13 od 167. Ludi, zar ne ?! Ovo nam govori kako su beskorisne antivirusne aplikacije na Androidu. Jedan od istraživača napisao je:

"Razočaravajuće je vidjeti da niti jedan protuvirusni softver ne prepoznaje bilo kakav prepoznatljiv".

Sada možemo vidjeti da ukorjenjivanje uređaja djeluje kao dvosjekli mač. Ne korijen, imate Stagefright s kojim se možete boriti. Odlučite se za korijenje, a postoji cijeli svijet zlonamjernog softvera koji vas čeka.

Također pročitajte: App Review: Keke na Run 2 jedinstven je na svoj način
Preporučeno
Ostavite Komentar