Glavni » general » Zaboravite aplikacije. Ovdje je problem sa sustavom Windows Phone

Zaboravite aplikacije. Ovdje je problem sa sustavom Windows Phone

general : Zaboravite aplikacije.  Ovdje je problem sa sustavom Windows Phone

Mediji i navijači s konkurentskih platformi nastavljaju govoriti o nedostatku aplikacija na sustavu Windows Phone OS. Ima previše aplikacija. Nema budućnosti. Nedostatak aplikacija ga ograničava. Bla bla. Ipak, oni koji su najglasniji s ovim zamornim refrenom vrlo su često pojedinci koji koriste i ili zanose Appleov Mac OS X na nebesa. Samo da znate, evo kako aplikacije broje u usporedbi između operacijskog sustava Windows Phone i Mac OS X:

Windows Phone OSMac OS X
300.000 aplikacija22.000 aplikacija
Trgovina aplikacija izrađena u 2010Trgovina aplikacija izrađena u 2010

Nabavite sliku? Mac OS X ne umire, iako postoji neobičan nedostatak aplikacija za njega. Zapravo ima puno manje aplikacija od operacijskog sustava Windows Phone. Zapravo, Mac OS X raste, iako polako. Posjedujem smartphone za Windows Phone i mogu svjedočiti da su ti 300.000 aplikacije više nego prikladne za većinu korisnika. Ne; problem Windows Phonea nije broj dostupnih aplikacija za njega.

Problem Windows Phonea je ...

..Microsoft. Da; da je stvarni problem ekosustava Microsoft, a Adam Z. Lein u PocketNowu je dobro uhvatio u dobro artikuliranom postu. Pogledajte ove ta dva paragrafa koji jasno optužuju Microsoft:

Što Apple ipak radi drugačije? Pa, stavljaju puno napora u održavanje Mac OS X-a kao dijela ekosustava koji je vidio mnogo veći uspjeh na arene iPhone, iPod i iPad. Mac OS X izvrsno funkcionira s Appleovim iMessageom, Facetimeom, iCloudom, iTunesom, iWorkom itd. Softver i usluge koje proizvodi Apple proizvode posebno su dizajnirani za njihov ekosustav i samo njihov ekosustav. Ne postoji Faceetime ili iMessage za Android. To je sve Apple cijelo vrijeme. Naravno da zaključavanje može sisati na neki način, ali barem znate da su Appleovi proizvodi osmišljeni da dobro rade zajedno.

Microsoft, s druge strane, ne uvijek oblikuje svoje proizvode kako bi dobro surađivao, a ponekad dizajnira svoje proizvode da bolje rade s konkurentskim platformama. Dugo vremena Outlook Web Access za Exchange 2013 nije radio na IE u sustavu Windows Phone, ali je radio na Androidu i iPhoneu. Office Mobile na Windows Phoneu je lice, prilično jadno, u usporedbi s Officeom na iOS-u (ili Office Mobile na Windows Mobile 2003).

OVDJE Karte su sada dostupne na drugim platformama. Druge marke su ugurane kamere koje su vrlo blizu onoga što postoji na većini Lumia pametnih telefona. Microsoftove vlastite aplikacije i usluge nekad su bili dobar razlog gledanja na Windows Phone, ali to više nije tako. Microsoftove usluge i aplikacije sada su bogatiji i sveobuhvatniji na drugim platformama.

Također pročitajte: Glo bumps up Always Micro mobilni internet plan

Čini se da ne izgleda baš kao uvjerljiv razlog za korištenje pametnog telefona sustava Windows Phone. Jedini uvjerljiv razlog zbog kojeg mogu doći do toga zašto netko želi Windows Phone sada je korisničko sučelje. A možda i dobar stari fanboyizam.

Razumijem da je Microsoftov novi poticaj za univerzalnu dostupnost svojih usluga na svim platformama, ali stavljanje bolje verzije svojih aplikacija na druge platforme jednostavno čini Windows Phone kao platformu manje atraktivnom. Sve Microsoft mora učiniti kako bi svoje usluge i aplikacije učinili zanimljivijima na Windows Phoneu nego na konkurentskim platformama.

Pogledajte BlackBerry. Pritiskavajući dostupnost BlackBerry Messenger (BBM) među platformama, oni i dalje osiguravaju da se najbolje BlackBerry iskustvo može naći na uređajima BlackBerry.

Pročitajte čitavu Adamovu raspravu, Ako mislite da Windows Phone nema aplikacije, trebali biste pokušati Mac. Komentari molim.

Preporučeno
Ostavite Komentar