Glavni » general » Prvo pravilo poslovanja: Nitko nema u sebi za vas

Prvo pravilo poslovanja: Nitko nema u sebi za vas

general : Prvo pravilo poslovanja: Nitko nema u sebi za vas

Internet svibanj zvuk ekstremnih, ali to je istina. Netko je tweeted jutros da je prvo pravilo poslovanja da nikada ne vjerujete nikome. Slažem se s tim. No, odlučio sam je preobraziti na praktičniji način:

Prvo pravilo poslovanja je da nitko nije u njemu za vas ili vaše interese. Radi se o njima i njihovim interesima.

Zaboravite korporativne PR sranje da svatko govori o postupanju u vašem najboljem interesu. Uvijek se radi o glumi u najboljem interesu. Pojedinci, tvrtke, organizacije i države. To je pravilo broj jedan u džungli.

Primjeri
Što to ima veze s mobilnim uređajima? Sjećate se kako su razvojni partneri treće strane inovirali s iOS-om, izbacili neke velike aplikacije i kako se Apple okrenuo i jeli sir, uključivši te značajke u sam iOS? Pa, Apple je djelovao u svom najboljem interesu. Da; programeri su zabili u stražnji dio. Šteta.

Ne zaboravite Nokiaova obećanja o Qt-u i budućnosti na Belle i MeeGo? Programeri su se spustili u Qt i zaletili se u njihovu guzu kad je Nokia stigla u krevet s tvrtkom Microsoft. Belle je bio pribijen na križ. MeeGo se utopio. Da; nema pravde na ovom svijetu.

Twitter je najavio promjene u programu API-ja za razvojne programere, a dug i kratak je to što je postalo teže biti treće izdavač aplikacija za Twitter. Zapravo, neki sugeriraju da ono što Twitter želi učiniti je isključiti korištenje trećih strana Twitter aplikacija u cijelosti.

Također pročitajte: Vjernici povezuju: Susret mjesto za kršćanske samce

Zašto? Razmislite o prihodima od oglasa i sve to. Ako se koriste samo službene Twitter aplikacije (i sada su dostupne na gotovo svakoj platformi), Twitter se osmjehne u banku. Twitter samo djeluje u svom najboljem interesu. Da; programeri su ponovno zarobljeni u stražnjici.

To nije samo Twitter ili Apple. To je život. Njezino poslovanje. Nitko vam nije u poslu. To je za njih, i oni će vas smjestiti samo toliko dugo dok služi njihovim interesima. Nakon što nadživjeti svoju korisnost za posao, pozdrav!

Što su lekcije?
Bez obzira da li ste mobilni razvojni programer, blogger, pružatelj usluge VAS-a ili bilo koju drugu specijalizaciju koju nudite, ranije što se uvjerite u ovu osnovnu, temeljnu poslovnu istinu, to bolje. Tvrtke, organizacije i pojedinci sudite samo toliko dugo dok služi njihovim interesima. Nije kao da se brinu, stoga prestanite živjeti u raju bezumnika.

Reci za mnom: "Nitko mi nije u poslu." Zapamti to. Ispisujte ga hrabro i postavite ga na zid u svojoj sobi za strategiju. Izradite svoje planove s tim na umu. Saznajte kako igrati igru. Jednog dana, to bi moglo spasiti vaše guze. Zahvali mi poslije.

Da; i prestanite glupo igrati heroj, i počnite djelovati u svom najboljem interesu.

Preporučeno
Ostavite Komentar