Glavni » general » Konačno, možemo kopirati tekst s web stranica na mobitelu

Konačno, možemo kopirati tekst s web stranica na mobitelu

general : Konačno, možemo kopirati tekst s web stranica na mobitelu

Dennis Bournique na adresi WapReview objavio je vijest o rješenju kopiranja teksta s web stranica tijekom pregledavanja na mobilnim uređajima. Kasno, nedostatak značajki teksta kopiranja na većini mobilnih preglednika bila je bol u vratu zbog njihove upotrebe za ozbiljno poslovanje.

Sjećam se da je moja časna Nokia 9500 dopustila da kopiram tekst s web stranica pomoću ugrađenog preglednika. No, iz nekog razloga, Nokia se vratila i odbio je to primijeniti na S60.

Obično su telefoni s dodirnim zaslonom, kao što je Sony Ericsson P1i, olakšali kopiranje teksta s web stranica. Ali ako upotrebljavate gotovo sve ne-dodirni zaslon, ostat ćete nasukani.

Zato je ovo izvrsno rješenje (stop-gap, premda) dobrodošlo. Prema Dennisu:

Pametan koder koji odlazi na ručicu "Cousinisaac" pronašao je način da se web tekstualno kopiranje omogući ne samo u Operi mini, već iu nekoliko drugih mobilnih preglednika.

Cousinisaac je stvorio jednostavan web obrazac na mobitol.com, što sve čini mogućim. Unesete URL i Mobitol dohvaća tekst cilja i prikazuje je u tekstualnom prostoru za uređivanje. Ako vaš telefon i podrška preglednika kopiraju tekst iz okvira za uređivanje, trebali biste ga moći kopirati s Mobitola. Mobitol također omogućuje pregled i kopiranje HTML izvora ciljne stranice ako želite.

Dobro radi na Nokia E90. Ovdje su snimci zaslona:

Iznad: Mobitol je otvoren prije bilo kakve druge akcije. Ovo je na Nokia E90, stoga široki zaslon.


Iznad: Nakon dodavanja adrese i pritiska tipke "Idi". Tekst s navedene adrese možete vidjeti u tekstualnom području pri dnu stranice.

Također pročitajte: Prijenosnici možda prijete blokiranju poziva WhatsApp-a; Pogledaj ovo


Iznad: Pomoću tipki Ctrl + A označeni su kopirani tekst i kopiranjem Ctrl + C za lijepljenje u uredskom uredniku dokumenta ili notepad.

Preporučeno
Ostavite Komentar