Glavni » general » Konačno, ja overclocked moj N900

Konačno, ja overclocked moj N900

general : Konačno, ja overclocked moj N900

Nokia N900 je jedan od najmoćnijih mobilnih uređaja u blizini. Iako će specifikacijski list Nokia N900 reći da je pokrenut pomoću OMAP 3430 ARM Cortex A8 CPU, ovaj high-end procesor sastoji se od tri mikroprocesora:

  1. Cortex A8 koji radi na 600 MHz koristi se za pokretanje operativnog sustava i aplikacija
  2. PowerVR SGX 530 GPU od strane Imagination Technologies koji podržava OpenGL ES 2.0 (za grafičku ubrzanja, mislim) i
  3. TMS320C64x, digitalni procesor signala koji radi na 430 MHz koristi se za obradu slike (fotoaparat), obradu zvuka (telefonije) i prijenos podataka. Glavna svrha TMS320 C64x je ukloniti Cortex A8 od obrade audio i video signala.

Međutim, ako je sve te snage još uvijek malo za vas, N900 može biti overclocked. Procesor A8 kore je zapravo dizajniran za rad između 600mhz i 1Ghz, tako da je vrsta sigurna za overclock do 1GHz. Međutim, neki ludi momci vani su zapravo uspješno nadgledali N900 do 1, 7 Ghz. Kakve su se nadali da će na N900 na toj frekvenciji?

Pa, pitam se kako se N900 izvodi ako je overclockiran. Jutros sam konačno uzeo poniranje i overclockao moj uređaj. Razumijem rizike, ali se osjećam sigurno ispod 1 GHz kako je A8 dizajniran za rukovanje.

To je moć N900 - možete ga pretvoriti u sve što želite da bude. Možete overclockirati kako biste iscijedili više snage, ili podcrtajte da biste istisnuli vijek trajanja baterije. Čak možete instalirati Debian i pokrenuti punu Linux desktop aplikaciju kao što je OpenOffice ili bilo koja druga aplikacija koja hvata vašu fancy.

Također pročitajte: Zašto Microsoft zamjenjuje Nokia Browser s Operaom u obitelji X.

Za početak sam ga fiksirala na maksimalnom 850 MHz i osjećam se ugodno. Trajanje baterije još nije utjecalo, a uređaj ne radi toplije. Ja mogu dati 1 GHz probati kada sam napunio moje živce dovoljno da ga obrađuju. Ako 1 GHz radi dobro - i zašto to ne bi trebao? - Tko treba SnapDragon uređaj?

Preporučeno
Ostavite Komentar