Glavni » general » Nekoliko tjedana s iPadom kao zamjena za Netbook

Nekoliko tjedana s iPadom kao zamjena za Netbook

general : Nekoliko tjedana s iPadom kao zamjena za Netbook

Već nekoliko tjedana koristio sam prvu generaciju iPad kao svoj primarni mobilni računalni uređaj. Konkretnije, pokušao sam vidjeti je li ovaj tablet može zamijeniti moj dvogodišnji netbook. Moji su nalazi pomiješani, kao što ćete vidjeti.

Prvo, ipad sa mnom pokreće iOS 4.3.3, koji je najnovija inačica dostupna upravo sada, iako je iOS 5 na putu i izgleda da pretvara uređaj. Ovaj ipad ima ugrađenu memoriju od 64 GB, koja je manja od 160 GB tvrdog diska na mom netbooku.

prozodija
Ipad je lakši i prenosiviji od Acer AspirePrime netbooka. Također daje bolji životni vijek baterije, što je trenutni plus u mojim knjigama. Moj Acer je izvan baterijskog maksimuma za 3 sata, a ipad me vidi kroz cijeli dan rada i još uvijek nije mrtav do 22 sata.

Ipad je uvijek uključen, uvijek povezan, anketiranje e-pošte, pokretanje programa Yahoo Messenger i pokretanje drugih usluga. Tanak profil omogućuje dodatnu prenosivost i mogu nositi iPad uz postavke koje bi netbook bio nespretan.

Prije toga sam se zaklela tabletama od 7 inča, ali 10.1-inčni zaslon iPada učinio mi je pretvoriti. Imajući veliki zaslon čini veliku razliku u ispisivanju dokumenata, pregledavanju web stranica, upravljanju e-poštom i drugim zadacima. Od sada, to je 10, 1 "(ili ondje) sve na putu za mene kada je u pitanju tablete.

Tipkanje na iPadaovoj tipkovnici na zaslonom izvrsno je. Izvrsno, stvarno. Zaslon i tipke su dovoljno veliki da se upišu kao na pravilan PC tipkovnica. Samo sam čekić! zaista se osjeća dobro upisivanjem dugih dokumenata na ovom tabletu.

Također pročitajte: Weekend Rants: Da li novi Android telefoni postaju dosadni?

Pregledavanje weba je sjajno, ali izbjegavajte web-lokacije temeljene na Flashu. Oni se jednostavno ne opterećuju. Kvaliteta reprodukcije glazbe je sjajna (zapravo je zapanjujuća), iako bih volio da je zvučnik glasniji.

kontra
Gdje je iPad frustrira, Appleov gadzooks pristupa svemu.

Želite poslati privitak e-pošte? Morate otvoriti aplikaciju za tu datoteku, odabrati datoteku i poslati odande. Želite li poslati više privitaka u jednoj pošti? Budi moj gost.

Želite li kopirati multimedijske datoteke s računala na tabletno računalo? Potražite zaobilaženja ili zaboravite.

Ne možete slati ili primati datoteke Bluetoothom na / s drugih ne-iOS uređaja.

IPad ne podržava niz vrsta videozapisa, a iTunes ih uopće neće sinkronizirati. Prvo morate pretvoriti na računalo kako biste iTunes kopirali ih za reprodukciju na ipad. Nisam to morao raditi godinama, pa se jednostavno nisam smetala. Imam videozapis pokriven moj Nokia E7.

Otvoreno ili Zatvoreno
Ipad je mješavina sjajnog i strašnog. To je zapanjujući uređaj koji vas ograničava na mnoge načine. Iako postoje brojni aplikacije za dijeljenje za neka od tih ograničenja, pronalaženje ih u AppStoreu nije se pokazalo lakšim.

Na primjer, u potrazi za Urednikom dokumenata, morala sam upotrijebiti širok raspon fraza za pretraživanje, od kojih svaka izlaže drugačiji skup dokumenata koji se uopće ne bacaju kad koristim druge izraze za pretraživanje. Lud. Dosadan. Proveo sam nekoliko sati pronalaženja određenih aplikacija. Nadamo se da će se rezultati pretraživanja poboljšati još neko vrijeme.

Također pročitajte: Koji mobitel?

Ako bi Apple otvorio iOS još nešto, ništa ne bi držalo svijeću na ipad, i to bi uklonilo konkurenciju. No, kao što je to, mnogi ljudi koji ne žele tražiti zaobilaženja i hakiranje kako bi maksimizirali svoje tablete prisiljeni su tražiti drugdje.

Uvijek će biti oni koji su zadovoljni onim što nudi, kao i onima koji ne mogu živjeti s njegovim zaključavanjem. Način na koji se svijet pomiče.

Zaključci
Je li ipad bio u mogućnosti zamijeniti moj netbook? Ne skroz. Neki se zadaci još lakše mogu obavljati na Aceru nego na ipadu. Na primjer, složeno oblikovanje WordPress članaka i srednje do napredne grafičke uređivanja.

Ipak, to je učinio prilično dobar posao zamjene moje netbook za moje najčešće zadatke.

Preporučeno
Ostavite Komentar