Glavni » general » Nekoliko misli o Android OS-u

Nekoliko misli o Android OS-u

general : Nekoliko misli o Android OS-u

Ja sam kao agnostic platforma kao što itko može biti. Koristim ono što mi radi po vremenu i nemam nikakvu vjernost niti jednoj platformi, kao i mnogi. Tijekom godina upotrebljavao sam uređaje na čak šest (6) mobilnih operacijskih sustava. Do sada sam koristio:

  1. 10 pametnih telefona Symbian OS
  2. 6 pametnih telefona sustava Windows Mobile
  3. 2 pametni telefoni Android OS
  4. 1 Palm OS smartphone
  5. 1 Maemo OS smartphone
  6. 1 smartphone BlackBerry OS

Iako izgleda kao da imam prednost Symbianu, to nije točno točno. Već sam koristio Symbian uređaje jer su dostupniji u mojem okruženju. Osim toga, Symbian nudi više opcija od bilo koje druge platforme - QWERTY bombona, QWERTY klizača, dodirnog zaslona i redovite tipkovnice. Cijelo djelo.

Trenutačno sam na drugom Android uređaju, Xperia X10 Mini pro tvrtke Sony Ericsson. To je čvrsti uređaj i fantastična prilagodba i minijaturizacija tvrtke Sony Ericsson.

Nakon što ste neko vrijeme koristili uređaj, ovdje su moje misli o OS-u za Android. Dok je X10 Mini Pro na verziji 1.6, ništa što ovdje spominjem nije čudno za cijeli niz inačica Android OS.

Android OS internetski ovisnik
OS je dizajniran tako da žudi internetsku vezu. Da biste aktivirali Android telefon, potreban je pristup internetu. Nakon što je gore i trčanje, on vas drži online dok je dostupna veza. Instalirani besplatni internetski pristup potražnji, od kojih su mnogi adware.

Rezultati su previše glaring - kraći trajanje baterije. A oni kraći trajanje baterije mnogo su kraći nego na konkurentnim platformama kao što su Symbian i Windows Mobile.

Također pročitajte: Freetel ICE 2 Plus Telefon Cijena i specifikacije

Naravno, još jedna posljedica ove internetske ovisnosti je da će vaš džep vjerojatno biti pogođen na jedan ili drugi način. 30-dnevni 100 MB ili 150 MB paketni internetski plan ne smije trajati 30 dana samo na uređaju Android. Ako ste na proračunu, možda biste to trebali razmisliti.

Sjećam se da dok sam imao N900, i dalje sam iscrpio moj plan podataka waaaay prije isteka roka trajanja.

Preglednik ima slabu provedbu predmemorije
U sličnoj temi za internet ovisnost je činjenica da je ugrađena Android preglednik cache implementacija je grozna. Pritisnite ikonu natrag ili gumb tijekom pregledavanja i preglednik ponovo učitava prethodnu stranicu putem interneta. Za one koji to ne znaju, ovo je opći problem s web preglednicima (barem onima koje poznajem).

Što ovo prevodi? Više podataka guzzling i kraće trajanje baterije.

Je li tako teško razviti aplikaciju Android Screen Shot?
Za sve buke oko Android tržišta sada ima stotine tisuća aplikacija, do danas nisam naišao na nešto što je osnovno i korisno kao aplikacija za snimanje zaslona.

Zaslonske aplikacije su kobo desetak na Symbian i Windows Mobile, na primjer. Čak i newbie Maemo ima screenshot app - i besplatno previše. Uzdah .

Ažuriranje: Belushi je istaknuo app screenshot, Shootme. Upišući ime u okvir za pretraživanje tržišta, brzo sam ga pronašao, bez obzira na činjenicu da traženje pojmova poput "snimke zaslona", "zaslona" itd. Nije imalo nikakvih rezultata.

Android je uglavnom Geek platforma ( ažurirano )
Baš kao i drugi mobilni OS Maemo temeljen na Linuxu, Android je uopće geek platforma. Mnoge aplikacije zahtijevaju od korisnika da ukloni uređaj. Rooting nije za one koji su slabiji ili neincipirani. Stvari mogu ići u krivu.

Također pročitajte: Nova značajka usluge Gmail sada vam omogućuje uređivanje datoteka iz pristigle pošte

Da biste upotrijebili aplikaciju za snimanje zaslona, ​​primjerice, Shootme, morala sam korijati moj X10 Mini Pro. Recite to prosječnom Segunu na ulici. "Rooting", "Permissions" i drugi ne znače ništa za njih.

Iskreno, mnoge marketinške aplikacije su sranje
Žao mi je, ali nisam impresioniran hullaballooom o veličini android tržišta. Moje iskustvo je da su previše njih sranje. I vjerujte mi, potrebno je nekoliko dana da bježe kroz sve te sranje kad instalirate jednu problematičnu aplikaciju nakon drugog i zamijenite je s drugom problematičnom alternacijom prije nego što konačno pronađete onu koja stvarno dobro funkcionira.

Sustav ocjenjivanja postoji, ali ne radi dobro.

Loši vijek trajanja baterije
Izgleda da OS-ovi sa sustavom Linux imaju više snage od svojih kolega. Misli Maemo. Razmislite o Androidu. Cijeli ribnjak je pun siromašnih priča o životnom vijeku baterije. Da; dodirni zasloni doprinose (zapravo, čak 50% potrošnje baterije od dodirnog zaslona na prosječnom uređaju s Androidom).

Uzmite u obzir da dok su uređaji BlackBerry poznati po dobrom životnom vijeku baterije, novu 9800 bateriju je zabilježeno kao da imaju manje od zvijezda trajanja baterije. Zaslon osjetljiv na dodir ponovo je primarni sumnjivac.

Pitam se kako bi bilo kakav proizvođač eksperimentirati s uređajem Android koji nije osjetljiv na dodir.

Zaključci
Znači li to da je OS Android sranje i trebao bi biti izbačen iz prozora? Nije dugo pucao.

Uživao sam Android G1 dok sam ga imao, i do sada sam uživao u X10 Mini Pro. Ali imajte na umu da, kao i svaki drugi mobilni OS, Android OS ima svoje čudne i nedostatke.

Također pročitajte: Kako je moja supruga dobila svoj Facebook i e-mail groove natrag na
Preporučeno
Ostavite Komentar