Glavni » general » FBI može potajno uključiti kamere s prijenosnim računalom; mobilni čini stvari teškim

FBI može potajno uključiti kamere s prijenosnim računalom; mobilni čini stvari teškim

general : FBI može potajno uključiti kamere s prijenosnim računalom;  mobilni čini stvari teškim

Uzdah. Da; FBI doista traže čovjeka koji se zove Mo. Ne mogu biti ja. To sigurno nisam ja. Nikada nisam pješačio u SAD-u od A. Još važnije, nisam kriminalni element. Dakle, ohladite se. U svakom slučaju, izvješća o istrazi otkrivaju da FBI mogu daljinski prebaciti kamere s laptopa - i bez krajnjeg korisnika biti svjesni - da će ga špijunirati. Ovdje je izvadak iz izvješća Washingtona:

FBI-jev elitni hakerski tim osmislio je zlonamjerni softver koji je trebao biti tajno isporučen kada se Mo potpiše na njegov Yahoo račun e-pošte, s bilo kojeg računala bilo gdje u svijetu, prema dokumentima. Cilj softvera bio je prikupiti niz informacija - web stranica koje je posjetio i pokazatelji lokacije računala - koji bi omogućio istražiteljima da pronađu Mo i da ga vežu za prijetnje bombom.

Takvi high-tech alati za pretraživanje, koji FBI naziva "mrežnim istraživačkim tehnikama", koriste se kada vlasti nastoje pratiti osumnjičene koji su sposobni pokriti svoje pjesme na mreži. Najmoćniji FBI nadzorni softver može tajno preuzeti datoteke, fotografije i pohranjene poruke e-pošte ili čak prikupljati slike u stvarnom vremenu aktiviranjem fotoaparata povezanih s računalima, recimo sudskim dokumentima i osobama koje su upoznate s ovom tehnologijom.

Ali mobilni uređaji mijenjaju igru

Što se događa iako se Mo trebao prijaviti na svoj Yahoo račun na pametnom telefonu ili tabletu i kliknuti na vezu od tamo? Možda sustav preuzimanja prepoznaje mobilnu platformu i isporučuje preuzimanje koje je kompatibilno s njom, recimo aplikaciju za Android?

Također pročitajte: Povežite se sa svijetom putem Yaanovog instant messenger-a

Dok izvješće ne rasvjetljuje to, to tvrdi da se odmak od tradicionalnog računanja čini stvari teže za FBI:

FBI-ova tehnologija i dalje napreduje kako se korisnici udaljavaju od tradicionalnih računala i postaju pametniji zbog prikrivanja njihovih lokacija i identiteta. "Zbog šifriranja i zato što ciljevi sve više koriste mobilne uređaje, provođenje zakona shvaća da će sve više i više morati biti na uređaju - ili u oblaku", rekao je Thomas, pozivajući se na usluge udaljenog pohranjivanja. "Tamo je realizacija koja će sve više i više morati koristiti ove vrste alata."

Čitavo mi je ovo fascinantno. Možete pročitati više o potrazi za Mo na Washington Postu.

Preporučeno
Ostavite Komentar