Glavni » general » Fashola otvara Samsungovu inženjersku akademiju

Fashola otvara Samsungovu inženjersku akademiju

general : Fashola otvara Samsungovu inženjersku akademiju

Lagos, Nigerija - Samsung Electronics West Africa, u partnerstvu s Projektom srednjoškolskog obrazovanja Lagos Eko, inicijative Svjetske banke koja je pomogla poboljšanju kvalitete javnog srednjoškolskog obrazovanja, naručila je prvu Samsungovoj inženjerskoj akademiji u Zapadnoj Africi kao dio svog cilja razviti 10 000 inženjera elektronike diljem Afrike do 2015.

Akademija, smještena u prostorijama Vlade Tehničkog fakulteta, Agidingbi, Ikeja, otvorila je guverner države Lagos, g. Babatunde Fashola, SAN.

Tijekom puštanja u pogon, guverner Babatunde Fashola izjavio je kako postoji hitna potreba za razvijanjem tehničkih vještina u učenicima koji ističu da postojeći tehničari moraju imati znanja koja su relevantna za suvremenu tehnologiju. Prema njegovim riječima, "Nadolazeći tehničari moraju biti izloženi najsuvremenijoj tehnologiji ako moraju ostati konkurentni. Nema sumnje da je dobro poznavanje suvremene tehnologije najvažniji resurs za poduzetništvo i stvaranje bogatstva tehničara.

Guverner države Lagos, gosp. Babatunde Fashola, SAN, izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics West Africa, Nicholas Shin i povjerenik za obrazovanje u državi Lagos, gospođa Olayinka Oladunjoye na puštanju u rad prve Samsungove inženjerske akademije u zapadnoj Africi, Agidimgbi, Lagos u utorak, 31. srpnja 2012.

Guverner Fashola pohvalio je Samsung za partnerstvo s državnom vladom u Lagosu na Akademiji, ističući kako koledž nije samo središte znanja, već će otvoriti i mogućnosti zapošljavanja za ljude u Lagosu, što je u skladu s nastojanjima njegove uprave za stvaranje radnih mjesta posebno za mlade građani.

Govoreći na događaju, direktor tvrtke Samsung Electronics West Africa, Nicholas Shin, rekao je: "Naš cilj je promicati suradnju, inovativnost, stvaranje bogatstva i olakšati vodstvo mišljenja u zajednicama gdje djelujemo kao odgovor na stvarnu potrebu i uvjete ”.

"Samsungova inženjerska akademija je inicijativa CSR-a koja se poduzima kao odgovor na potrebu osposobljavanja kvalificiranih radnika tehničara koji će postati servisni stručnjaci osposobljeni za stvaranje bogatstva. Samsung kao kvalitetna tvrtka usredotočena na usluge ima za cilj povezati aktivnosti DOP-a kako bi podržao našu razinu inovacija, što se može postići jedino ako ulažemo u kvalitetno obrazovanje kako bi se osnažili mladi ", dodaje on.

Također pročitajte: Winding Down: Truecaller za Symbian OS i ostale

Samsung Electronics Engineering Academy, opremljen najnovijom elektronikom, usmjeren je na rješavanje nedostatka tehničkih i inženjerskih vještina u Nigeriji pružanjem praktičnih, tehničkih vještina obuke za učenike srednjih škola. Odabrani studenti će proći kroz godišnji program inženjerskih vještina usklađenih s tehničkim školskim programom.

Direktor tvrtke Samsung Electronics West Africa, g. Nicholas Shin, povjerenik za obrazovanje, država Lagos, gospođa Olayinka Oladunjoye, guverner države Lagos, Babatunde Fashola, SAN, povjerenik za obrazovanje, znanost i tehnologiju, država Ekiti, dr. (Gđa.) Eniola Ajayi i specijalni savjetnik, projekt Lagos Eko srednjoškolskog obrazovanja, gđa Ronke Azeez tijekom puštanja prve Samsungove inženjerske akademije u zapadnoj Africi, Agidimgbi, Lagos u utorak, 31. srpnja 2012.

Po završetku programa, studenti koji su završili diplomu automatski su kvalificirani za stažiranje na partnerima Samsungovog kanala. Izvanredni izvođači imaju dobru priliku da rade kao nezavisni tehničari ili zaposlenici u prodajnim prodajnim mjestima tvrtke. Također su kvalificirani za sudjelovanje u dugogodišnjoj mogućnosti vodstva u Samsung Electronics sjedištu u Južnoj Koreji u sklopu programa 100 afričkih mladih vođa.

Samsung je započeo prvu fazu akademije u Južnoj Africi u ožujku 2011. Južnoafrička akademija službeno je završila pilot fazu programa, budući da je prva skupina studenata diplomirala u siječnju 2012. U veljači je pokrenuta druga akademija u Keniji.

Akademije su dio globalne inicijative "Nadam se djeci", koja stavlja stratešku pozornost na privlačenje pozornosti na svjetsku potrebu za obrazovanjem i zdravstvenom skrbi u dječjoj dobi u nastojanju da poboljša zajednice širom svijeta.

Drugi primjeri obrazovnih inicijativa Samsungovog Afrike uključuju model prve svjetske internetske školske škole namijenjene rješavanju problema ruralnog povezivanja i Samsung E-learning centre koji imaju za cilj poboljšanje učenja i poučavanja korištenjem moderne tehnologije.

Uz Samsung Electronics Engineering Academies, ovi su programi dio globalne inicijative tvrtke 'Nada za djecu' koja stavlja stratešku pozornost na privlačenje pozornosti na svjetsku potrebu za obrazovanjem i zdravstvenom skrbi u dječjoj dobi u cilju poboljšanja zajednica širom svijeta.

Također pročitajte: Svaki put kad drugi alternativni OS želi pokrenuti Androidove aplikacije ....
Preporučeno
Ostavite Komentar