Glavni » general » Facebookove mobilne isplate opredjeljuju se protiv povjerenja potrošača

Facebookove mobilne isplate opredjeljuju se protiv povjerenja potrošača

general : Facebookove mobilne isplate opredjeljuju se protiv povjerenja potrošača

Prema Financial Timesu, Facebook je samo 'tjedni daleko' od dobivanja licence e-novca u Irskoj koja bi omogućila svojim korisnicima da zadrže i razmjenjuju novac na društvenom mrežnom mjestu.

Eden Zoller, stručnjak za plaćanja u Ovumu objašnjava obrazloženje ovog poteza:

Ovum je predvidio da će Facebook ove godine pokrenuti obnovljeni poticaj u mobilnim plaćanjima, a njegov fokus na prijenose novčanih sredstava ima smisla. Ovumova Consumer Insights za 2013. utvrdila je da samo 1% ispitanika vjeruje društvenim mrežama kao što je Facebook da isporučuju m-plaćanja, u oštroj suprotnosti s mnogo višim razinama povjerenja u bankama (43%) tvrtki s kreditnim karticama (13%) i mobilnim operaterima kontekstu tržišta u nastajanju (11% u Kini)

Yomi Adegboye AKA Mister Mobility slaže se s mišljenjem da će povjerenje biti veliki problem:

Ljudi jednostavno ne vjeruju Facebooku toliko, osobito u vezi s osjetljivim pitanjima kao što su privatnost i sigurnost. Iako to nije nemoguće, to će biti teško orah da pukne za njih. Međutim, platforma je izuzetno popularna ovdje u Nigeriji, a većina korisnika nije tako sofisticirana. To bi moglo izvući iznenađenje ako se ikada pojavi ovdje.

Pitamo se kada ćemo vidjeti Facebook da se prijavi za mobilnu novčanu dozvolu u Nigeriji? Što misliš? Hoćete li vjerovati Facebooku kao mobilnoj platformi za plaćanje?

Preporučeno
Ostavite Komentar