Glavni » general » Facebook najavljuje značajku kriznog odgovora, središte za sve sigurnosne alate

Facebook najavljuje značajku kriznog odgovora, središte za sve sigurnosne alate

general : Facebook najavljuje značajku kriznog odgovora, središte za sve sigurnosne alate

Facebook je najavio novu značajku poznatu kao Krizni odgovor. To će činiti središnje središte svih alata za sigurnost tvrtke. Ovi sigurnosni alati uključuju sigurnosnu provjeru, što je značajka koju korisnici Facebooka mogu koristiti kako bi pričali prijateljima i obitelji da su sigurni tijekom prirodnih katastrofa, terorističkih napada i drugih opasnih incidenata.

Ova značajka kriznog odgovora također će sadržavati mješavinu postova, novinskih članaka, fotografija i videozapisa koji će pomoći da se ljudi održavaju u svakoj krizi. Tu je i pomoć Zajednice, koja je alat za koordinaciju pomoći tijekom katastrofe. Tu je i značajka za kišu, koja je namijenjena pružanju potpore pojedincima i skupinama koje su pogođene ovim kriznim situacijama, kao i neprofitnim organizacijama uključenim u pomoć.

Facebookova prva i najpoznatija značajka u području kriznog odgovora bila je Sigurnosna provjera. Ovo je pokrenuto 2014. godine, ali je prvo bila široko raspoređena tijekom potresa u Nepalu za 2015. godinu. Korisnicima omogućuje brz i jednostavan način da se označi živom i dobro usred kaosa napada ili prirodne katastrofe. Sada se Sigurnosna provjera može automatski aktivirati prilivom korisničkih postova i potvrdom vijesti treće strane ili vladinog izvora.

Sigurnosna provjera je u prošlosti došla do nekih zastoja. Na primjer, bilo je jedno vrijeme kada je pokrenut lažnim alarmom u Tajlandu, gdje je hrpa petardi identificirana kao bomba. Međutim, unatoč ovim zastojima, Sigurnosna provjera pojavila se kao definicija obilježja Facebookove misije u zajednici. To je nesumnjivo jedna od najvažnijih komunalnih usluga koje pruža društvena mreža.

Također pročitajte: Naposljetku, Facebook za Andoida dobiva podijeljeni zaslon za tablete

Sada kada je sigurnosna provjera pod novim centraliziranim čvorištem u kriznom odgovoru, vjerojatno će i dalje biti rijetka tehnološka potvrda za žrtve bilo koje brojne svjetske krize, koje se sada više ističu na društvenim medijima.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar