Glavni » general » Etisalat Nigerija dobiva otkaz, ali oluja možda neće biti gotova

Etisalat Nigerija dobiva otkaz, ali oluja možda neće biti gotova

general : Etisalat Nigerija dobiva otkaz, ali oluja možda neće biti gotova

Etisalat Nigerija je dobila otkaz, zahvaljujući središnjoj banci Nigerije (CBN) i Nigerijskom komisiji za komunikacije (NCC). Dvije regulatorne agencije su intervenirale kada se konzorcij banaka preselio da preuzme operatera telekomunikacijskog sustava zbog zaduženosti operatera.

Nakon intervencije CBN-a i NCC-a, banke su se dogovorile da će izvršiti zadani posao, a ne bankovno jamstvo za operatora. Uključene banke uključuju Zenith Bank, GTBank, First Bank, UBA, Fidelity Bank, Access Bank, Ecobank, FCMB, Stanbic IBTC Bank i Union Bank.

Spremljeno, ali može biti više

Iako se koraci CBN-a i NCC-a smatraju dobrim od strane industrijskih analitičara koji vjeruju da će spriječiti veću krizu, Etisalat Nigerija možda će se morati nositi s povezanim pitanjima. Na primjer, The Punch izvještava da telekomunikacijska grupa Abu Dhabi, Etisalat "može prodati svoj udio u tvrtki Etisalat Nigeria, koja je zadužila zajam od 1, 2 milijarde dolara, ali želi restrukturiranje duga tvrtke prije nego što to učini, Reuters citira dva izvora kao informaciju o tome Ponedjeljak".

Izlazak iz Etisalat globalnog bi bio veliki udarac operatoru. Nastavit ćemo pratiti situaciju i donijeti vam više ažuriranja kako se stvari razvijaju. Za sada je dobra vijest da pretplatnici Etisalata nemaju što brinuti. Prijetnja preuzimanja Nigerijske četvrte najveće telekom operatera je u prošlosti.

Preporučeno
Ostavite Komentar