Glavni » general » Etisalat pokreće novi tarifni plan, blagdan

Etisalat pokreće novi tarifni plan, blagdan

general : Etisalat pokreće novi tarifni plan, blagdan

Odlučni da kontinuirano pruže svojim kupcima najbolju vrijednost za novac, Nigerija je najbrže rastućih i najinovativnijih telekomunikacijskih tvrtki, Etisalat Nigerija pokrenula je novi tarifni plan. Novi tarifni plan poznat kao "Easyday" omogućava pretplatnicima na EasyStarter i EasyCliq paketima da uživaju niže tarife na temelju njihove dnevne potrošnje.

Jednodnevni tarifni plan koji je dostupan postojećim i prospektivnim pretplatnicima tvrtke Etisalat aktivira se jednom kada pretplatnik dosegne određeni prag, čime korisnicima paketa dobivaju niske tarife kako bi obavile sve nacionalne pozive za ostatak dana. Novi pretplatnici mogu aktivirati i uživati ​​u novom tarifnom planu kupnjom jednostavne linije ili jednostavne linije startera, a zatim uključiti Easy dnevni plan da dnevno donose niže tarife. Za postojeće pretplatnike koji koriste easycliq ili easystarter pakete, sve što trebaju učiniti jest jednostavno preseliti u novi tarifni plan. Novi i postojeći pretplatnici mogu se prijaviti biranjem * 239 * 1 #.

Objašnjavajući tarifni plan, glavni komercijalni direktor, Etisalat Nigeria, gospodin Wael Ammar rekao je: "Ovo je jedinstven tarifni plan koji se temelji na regresivnoj naplati, tako da kada ste potrošili do određenog iznosa u jednom danu, vaš trošak poziva u sekundi je odmah smanjena. Nakon što se uključite u jednostavan dan, vaša tarifa najprije pada na 40 k / s na sve mreže. Kada pretplatnik zatim potroši N50 u jednom danu, bilo na pozivima, SMS ili PAYG podatcima, svi sljedeći pozivi naplaćuju se na 20 k / s ostatak dana ", rekao je.

Dajući razloge za novi tarifni plan, Ammar je izjavio da je to bio rezultat mjeseci intenzivnog istraživanja potrošača. "Kao brand s kupcima, uvijek smo u skladu s željama naših kupaca i uvijek ćemo ići na dodatnu milju kako bismo bili sigurni da su ove želje ispunjene", rekao je.

Također pročitajte: Pogled na prvu zaslonsku BlackBerry krivulju

Prema njegovim riječima, istraživanje je pokazalo da kupci ne samo da žele uživati ​​u niskim, ali transparentnim cijenama svojih poziva. "Stalno su tražili regresivni format pri čemu se premija naplaćuje već u prvoj minuti, a naknadne minute su jeftinijima. To je ono što im dajemo novim tarifnim planom, Easy Day ", dodao je.

Preporučeno
Ostavite Komentar