Glavni » general » Etiquette za instant messaging

Etiquette za instant messaging

general : Etiquette za instant messaging

Instant Messaging (IM) je uhvaćen kao požar, a puno je komunikacija putem mobitela. Bez obzira je li riječ o dobrom starom Yahoo Messengeru, Liveu, Gtalku, WhatsAppu ili BlackBerry Messengeru, ljudi sada upotrebljavaju instant messaging kao alternativu glasovanju i SMS-u.

Kao u svim područjima komunikacije, etiketa je od vitalnog značaja za pristojne interakcije s drugima.

Jedan ne-ne u neposrednoj komunikaciji upotrebljava značajku buzz ili ping za pokretanje razgovora. Jednostavno je iritantno i mnogi smatraju vrlo nepristojnim.

Ako želite pozornost kontakta, učinit će vam jednostavno "Hello" ili "Good day". Ako je kontakt dostupan, oni će odgovoriti pozdravom, a zatim vaš razgovor nastavlja. Ako ne reagiraju, neka razmislite. Možda su zauzeti.

Ako niste jako intimni s kontaktom i želite se šaliti nečim, upotrijebite odgovarajuće emotikone, tako da je vaša namjera jasna drugoj osobi.

Nikad ne zaboravite da vaš kontakt ne može pročitati vaše raspoloženje, izraz lica ili govor tijela preko IM-a. Upotrijebite emotikone radi jasnoće.

Uvijek se trudite objasniti. Lako je pogrešno shvatiti kada pokušavate upisati brzu poruku. Ono što ti je na umu, možda neće izaći kao što ste namjeravali.

U svemu ostanite građani i osjetljivi. Instant Messaging je izvrstan, ali može poslati pogrešne signale i zabrljati veze (ovdje sam labavo koristim tu riječ), bilo da su društvene ili poslovne.

Preporučeno
Ostavite Komentar