Glavni » general » Kraj mobilnog konvergencije?

Kraj mobilnog konvergencije?

general : Kraj mobilnog konvergencije?


Koncept konvergencije u pokretljivosti usmjeren je na jedan uređaj kojim upravlja svaki zadatak koji zahtijeva korisnik. U početku smo imali PDA i mobilne telefone. Zatim, kao ideja konvergencije stekao terenu, PDA značajke počele su se ugraditi u telefonima i smartphone na kraju je dao rođenja.

Već godinama smartphone je bio prvak konvergencije. Ali taj koncept ne izgleda kao da će se više usredotočiti na masovno ukoliko i dok ne dođe do određenih čimbenika na promjeni tla.

Neka se suočimo s tim, korisnici napajanja prenose svoje pametne telefone previše teško ovih dana. Uzmi moju situaciju - moja Nokia N8 ima uvijek povezanu 3G vezu, zauzet sinkroniziranjem moje pošte, kontakata i kalendara putem Microsoft Exchange.

Moj račun za Twitter također ostaje povezan cijelo vrijeme. Ima yahoo Messenger kada mi je potrebna, i povremeno pregledavanje weba. Također uživam glazbu na svom uređaju. Na kraju, postoje glasovni pozivi i SMS poruke.

Stavite sve ovo na zaslon osjetljiv na dodir, a uz trenutnu tehnologiju baterija na mobitelima, znate da je ludost da očekujem da N8 traje cijeli dan.

Zato postajem sve uvjereni da ćemo uskoro svjedočiti kraju konvergencije. Pomoću tableta mogla bih premjestiti određene zadatke s pametnog telefona, čime se poboljšava trajanje baterije.

Ovo je bilo moje iskustvo dok sam imao Appleov iPad. Glazba, obveze, e-pošta, društveno umrežavanje i pregledavanje weba potpuno su premješteni na ipad, a moj je telefon imao manje posla.

Na prednjoj strani telefona imao sam vrlo sposoban telefon, SMS, i izvrsnu kameru. To je rezultiralo dugotrajnim baterijama na telefonu. I manje se brine.

Također pročitajte: Googleova tipkovnica sada je dostupna u našoj regiji!

Ovo je moja savršena kombinacija. Vjerojatno ću usvojiti tu kombinaciju. To znači da kod odabira primarnog smartphonea uvijek nalazim sljedeće značajke:

  1. Izvrsna kvaliteta poziva
  2. Dobra SMS funkcionalnost
  3. Vrhunska kamera

Što se tiče mog izbora tableta, još ne znam sigurno. Želim tablet s ugrađenim 3G radijem. Također bih trebao funkcionalnost hotspot, tako da mogu podijeliti svoj pristup internetu s mojim netbook, kada trebam to koristiti.

Ipad 2 odmah dolazi do izražaja, pogotovo uzevši u obzir vrhunske performanse baterije. Međutim, ne sviđa mi se nedostatak telefonskog i SMS sučelja na rasponu iPada (za učitavanje vremena emitiranja i pretplata na planove podataka) - i nemojte mi spomenuti jailbreaking za mene . Nije zainteresiran.

No čak i neke od Androidovih alternativa nedostaju i ove značajke. Njegova džungla vani, a odabir tableta postaje zastrašujući zadatak.

Ipak, ja sam samo u konceptualnoj fazi ovog plana. Prijeći ću taj most kad dođem tamo. Ili će možda doći neki novi, velik razvoj baterija mobilnog telefona i učiniti ovaj članak zastarjelim .

U međuvremenu, čujmo od vas: ako biste usvojili strategiju telefona i tableta, što bi moglo obavijestiti vaše izbore? Komentari molim.

Preporučeno
Ostavite Komentar