Glavni » general » Kraj ere: Konačno, Econet Wireless izlazi iz Airtel Nigerije

Kraj ere: Konačno, Econet Wireless izlazi iz Airtel Nigerije

general : Kraj ere: Konačno, Econet Wireless izlazi iz Airtel Nigerije

Dugotrajan, gorak pravni sukob između dvojice telekomunikacijskih divova završio je dok Econet Wireless izađe iz Airtel Nigerije nakon naseljavanja .

Sjećaš li se Econet Wireless? Econet i MTN pokrenuli su GSM telefoniju u Nigeriji. Kroz niz akvizicija, Econet Wireless je na kraju postao manjinski dioničar u mreži koja je od tada doživjela nekoliko vlasničkih i identitetnih promjena. Danas je ta mreža poznata kao Airtel. Prije nego što je ušao Airtel Bharti, mreža je poznata kao Zain. Vidi: Zain Nigerija sada Airtel Nigerija.

Econet Wireless izlazi iz Airtel Nigerije: kako se to dogodilo

No, tijekom godina je došlo do dugotrajnog, gorko legalnog sukoba između Econeta Wirelessa i odbora Airtel Nigerije. Prema Economic Timesu iz Indije, Airtelom Bharti, većinski vlasnici Airtel Nigerije "postigli su dogovor s Econet Wirelessom, a uz taj potez, telekomunikacijski holding u Airtelu Nigeri porastao je na 83, 25%".

Prema izvješću, Econet Wireless je odustao od svog 4, 2% udjela u Airtel Nigeriji za neobjavljeni iznos. I time, prisutnost tvrtke Econet Wireless u Nigeriji dolazi do kraja. To je kraj jedne ere.

Econet Wireless je mnogo veći telekomunikacijski entitet nego nigerijski udio. Tvrtka još uvijek posluje mobilnim telefonom u šest (6) ostalih afričkih zemalja. Zemlje uključuju:

  1. Bocvana
  2. Burundi
  3. Centralna Afrička Republika
  4. Lesoto
  5. Južna Afrika
  6. Zimbabve

Econet je najveći operator mobilne mreže u Zimbabveu. Pored navedenih operacija mobilne telefonije na afričkom kontinentu, Econet Wireless Group ima i druge telekomunikacijske operacije i investicije u Africi, Europi, Južnoj Americi i istočnoj Aziji.

Također pročitajte: Gmail će početi ponuditi prilagođene adrese e-pošte za mjesečnu naknadu
Preporučeno
Ostavite Komentar