Glavni » general » Empire Strikes Back (inačica Nokia Asha)

Empire Strikes Back (inačica Nokia Asha)

general : Empire Strikes Back (inačica Nokia Asha)

Prošle godine, Nokia je stekla Smarterphone, malu norvešku tvrtku koja ima operativni sustav dizajniran za više osnovnih mobitela. Tada je priopćenje za tisak stjecanja obuhvaćalo sljedeće:

Smarterphone je sa sjedištem u Oslu, Norveška, a isporučuje operativni sustav za segment telefona značajki mobilnih slušalica. Softver omogućuje isporuku korisničkog iskustva slično pametnim telefonima na pristupačnom hardveru i omogućuje jedinstvenu fleksibilnost za prilagodbu softvera slušalica na različitim tržištima.

Nokijina Asha telefonska linija dosad je bila ponuđena Nokia preuređenim S40 korisničkim sučeljem. Nokijina brand Asha sada je pokrenuta s novom softverskom platformom koja je prikladno nazvana Asha i drugačija od S40. Prema službenoj izjavi tvrtke Nokia, nova Asha "u potpunosti iskorištava Nokijina ulaganja u Smarterphone, koju je stekla u 2012 i gradi na najboljim aspektima serije 40 kako bi stvorio nešto svježe i inovativno. Rezultat je evolucijski operativni sustav koji je brz, brz i jednostavan za korištenje. "

Novo sučelje podsjeća na korisničko sučelje na uređaju Nokia N9, koristeći prstom događanja za navigaciju, među ostalima. Sadrži dva kućna zaslona - Fastlane, koji prikazuje vaše podatke i obavijesti te ladicu aplikacije. To je vrlo slično onome što smo vidjeli na Nokia N9. Još nije jasno je li Nokia uključila više zadataka u ovaj novi operativni sustav. Puno obožavatelja će biti razočarani ako ta značajka nije prisutna. Novi Asha OS uvodi se na novu Nokia Asha 501.

Što ukazuje ovaj razvoj? Nokia ne odustaje od low-end tržišta bez borbe, i čini se da Windows Phone još uvijek ne može odgovoriti na to tržište. Moje iskustvo s osnovnim WP Lumiasom koji pokreće 256MB bilo je manje nego ugodno. Jasno je da je operacijski sustav usmjeren na uređaje s niskim sadržajem koji je brz, brz i jednostavan za upotrebu. U tu svrhu, carstvo se udaljilo. Nokia carstvo.

Također pročitajte: 3 razloga zašto Linda IKeji Blog nije ni tehnološki niti početni

Hvala, EyeBeeKay, za savjet.

Preporučeno
Ostavite Komentar