Glavni » general » Tržišta u nastajanju plaćaju tri puta više od ostatka svijeta za širokopojasni pristup

Tržišta u nastajanju plaćaju tri puta više od ostatka svijeta za širokopojasni pristup

general : Tržišta u nastajanju plaćaju tri puta više od ostatka svijeta za širokopojasni pristup

Potrošači koji žive na tržištima u nastajanju plaćaju do tri puta više za širokopojasni pristup nego njihovi zreliji tržišni partneri, ističe Ovum.


Istraživanje nezavisnog analitičara telekomunikacija na širokopojasni pristup na 15 tržišta u nastajanju otkrilo je da potrošači u nastajanju plaćaju daleko više u prosjeku od ostatka svijeta, unatoč tome što su zaradili najnižu plaću.

Angel Dobardziev, voditelj prakse Ovum i autor izvješća o širokopojasnim cijenama na tržištima u nastajanju *, izjavio je: "Trošak širokopojasnog pristupa u nekim zemljama u nastajanju tri puta je viši nego u zrelim tržištima koja, uz niske plaće, nevjerojatan luksuz za sve, osim male grupe na vrhu društveno-ekonomske piramide.

"Udarna razlika u širokopojasnim cijenama u zrelim i tržištima u nastajanju znači da postoji velika podjela u pogledu usvajanja usluga".

Nigerijske širokopojasne tarife bile su među najskupljim od onih koje je uzorkovalo Ovum, s godišnjim troškovima nekih usluga koje dostižu više od 2.000 dolara godišnje, unatoč zemlji koja ima mali BDP po glavi stanovnika na 1.170 dolara.

Južnoafrička Republika imala je najveće širokopojasne cijene svih uzoraka zemalja. Godišnji trošak nekih usluga bio je veći od 5.000 dolara, naspram BDP-a od 5.820 dolara godišnje.

Anđeo dodaje: "Ključ da širokopojasni pristup bude pristupačniji za tržišta u nastajanju bit će povećanje ponude i konkurencije, koja je trenutno skromna na većini tržišta i koja ne postoji izvan ključnih urbanih područja.

"Međutim, mnoga tržišta će zahtijevati usklađene regulatorne i politike nastojanja da se poveća konkurencija i opskrbe i donijeti priuštivost do dometa masovnog tržišta potrošača. Još nije jasno koliko će se to brzo dogoditi. "

Također pročitajte: Kratka priča: Koliko je vaš telefon?


O OVUMU
Ovum pruža klijentima neovisnu i objektivnu analizu koja im omogućuje da donose bolje poslovne i tehnološke odluke. Naše istraživanje privlači više od 400.000 intervjua godišnje s poslovnim i tehnološkim, telekomunikacijskim i izvornim donositeljima odluka, dajući Ovumu i našim klijentima neusporediv uvid ne samo u poslovne zahtjeve, već i tehnologiju koju organizacije moraju podržavati. Ovum je dio Datamonitor grupe.

Preporučeno
Ostavite Komentar