Glavni » general » E-pošta na uređaju Nokia N8

E-pošta na uređaju Nokia N8

general : E-pošta na uređaju Nokia N8

Živim putem e-pošte. Doslovno. Bez obzira da li se odnosi na moje odgovornosti u Alireti, ovdje u Mobility Nigeri, ili drugdje, ja opsežno ovise o e-pošti za obavijesti i komunikacije. Kao takav, za mene da preuzmem bilo koji smartphone kao svoj primarni spojen uređaj, mora ga dostaviti na prednjoj stranici e-pošte.

U danima Symbian 3. i 5. izdanja nastavio sam se pojavljivati ​​u pitanjima e-pošte, posebice u vezi s uslugama temeljenima na Gmailu - IMAP e-poštom i kontaktima i sinkronizacijom kalendara. Vidi: Smartphone blues: S60 i Gmail. Imao sam neke od tih istih problema s Maemo-om Nokia N900.

Nova aplikacija za Symbian e-poštu dobiva Pass Mark
N8 podržava više protokola, uključujući Mail for Exchange, Gmail, Yahoo, Live, Hotmail i druge POP3, IMAP usluge.

Bilo mi je drago što je postavljanje e-pošte na N8 bilo glatko. Imam svoje Google kontakte i sinkronizaciju kalendara postavljanjem Exchange računa za tu svrhu. Ovo se sinkronizira jednom dnevno kako bi zadržala svoje podatke u petlji. Učvršćivanje toga jednom dnevno također štedi vrijeme trajanja baterije.

*** Pročitao sam članak i njegove daljnje komentare na popularnom mobilnom web mjestu i dojam je da Nokia N8 ne obrađuje sinkronizaciju s Google kalendarom i kontaktima. Iskreno, ne znam o čemu pričaju. Moja N8 sinkronizira moje Google kontakte i kalendare bez problema kao i Android X10 Mini Pro, kao i iPhone 3GS s iOS-om.

Zatim postavljam drugi račun e-pošte samo za moju osobnu poštu na Googleu i postavim ovu sinkronizaciju svakih 15 minuta. Primanje i slanje e-pošte rade sasvim u redu.

Također pročitajte: Visafone pada na net glasni tarrif na 1kobo u sekundi

HTML e-pošta? Ček.
Konačno, dobivamo HTML podršku e-pošte tvrtke Symbian. To znači da ćete moći vidjeti i čitati e-poruke s HTML formatu koje vam se šalju u svojoj slavi.

Prilozi
Symbian je tradicionalno dobar s rukovanjem privitaka, a N8 ne prekida tu tradiciju. Prilozi se mogu lako poslati i kada se primaju u dolaznoj pošti, također se mogu izravno ili spremiti na uređaj. Bez obzira je li riječ o dokumentu Word, PDF ili slikovnoj datoteci, N8 dobro upravlja privicima.

Drugi
Postoji prosljeđivanje e-pošte. Možete također popraviti potpis za odlazne poruke. Poruke možete označiti kao čitanje / nepročitano, označiti, premjestiti u mape i označiti stavke pošte za vašu pozornost kasnije.

Možete postaviti detaljne informacije o dohvatu - dani u tjednu, sate u danu i učestalost. Ima i PUSH uslugu, ako to želite - i to dobiva moje mailova za mene brže nego moje računalo radi. Također možete odabrati da se e-pošte preuzimaju u cijelosti ili samo zaglavlja.

Tu je i koristan alat za e-poštu na početku zaslona za jednostavan pristup vašoj dolaznoj pošti.

U cjelini sam pronašao aplikaciju e-pošte intuitivno, a poboljšanja u korisničkom sučelju Symbian također su ovdje. Također se ubrajaju suptilni (ne glasni) prijelazi i efekti, kao i dosljedni postupci zakretanja.

Sučelje pruža naprednije funkcionalnosti na jednostavan način. Na primjer, pritisnite i držite da biste prikazali padajući izbornik (ili je skočni?). Na primjer, ako pritisnete i držite vezu, dobivate opcije za otvaranje veze, dodavanje oznaka ili kopiranje adrese.

Također pročitajte: Nigerija Android telefoni s Androidom Go dobivaju nove značajke

Tu je još tamo, no sažetak ovoga je da po prvi put u nekoliko godina, jako sam zadovoljan e-poštom na Symbian uređaju.

Preporučeno
Ostavite Komentar