Glavni » general » E-pošta i Exchange ActiveSync na Samsung Jetu

E-pošta i Exchange ActiveSync na Samsung Jetu

general : E-pošta i Exchange ActiveSync na Samsung Jetu

Klijent e-pošte na Samsung Jetu je izvrstan posao. Podržava SSL / TLS veze, privitke, arhiviranje po mapama i prosljeđivanje pošte. Omogućuje blokiranje dolaznih poruka po adresi ili predmetu. Također možete ispisati e-poštu putem Bluetootha.

Pomoću ugrađenog preglednika dokumenata možete čitati (ali ne i urediti) bilo koji privitak PDF, Word, Excel i PowerPoint koji vam se šalju kao privitke e-pošte.

Ipak, ima ograničenja. Maksimalni je limit preuzimanja od 5 MB po pošti, tako da se sve e-poruke veće od toga ne dobivaju. Ali zar nismo samo razbijanje? 5mb zvuči kao mnogo za većinu korisnika.

Klijent pošte može se konfigurirati za preuzimanje pošte u intervalima od 30 minuta, 1 sat, 3 sata, 6 sati, 12 sati ili dnevno. Željeli bismo mnogo manje intervala, primjerice 5 i 10 minuta. Ne možete postaviti određene sate u danu kada se e-pošte trebaju provjeriti kao dobiveni kod nekih naprednijih klijenata e-pošte.

U našim Prva pojavljivanja uređaja spomenuli smo da postoji generički problem koji Samsungovi uređaji imaju s Gmail IMAP vezama. Dok POP3 dobro funkcionira s Gmailom, IMAP nam je samo elegantniji.

Nastavili smo se prebacivati ​​na ovaj Gmail IMAP problem (vidite, jako nam se sviđa ovaj telefon, ali znatno upotrebljavamo Gmail IMAP!), Kada smo isprobali uključenu aplikaciju Exchange ActiveSync.

Izbornik postavki Exchange ActiveSync
Exchange ActiveSync je usluga sinkronizacije podataka koja korisnicima mobilnih uređaja omogućuje pristup njihovoj e-pošti, kalendaru i kontaktima te zadržati pristup tim informacijama dok su izvan mreže. Srećom, Google Sync koristi protokol Microsoft® Exchange ActiveSync®.

Također pročitajte: Moj dragi HTC One X se vraća s nekom dramom

Postavili smo je i za nekoliko minuta sinkronizirali smo ne samo poštu, ali i kontakte i kalendar. Doista, stvarno, stvarno lijepo ovdje je da Exchange ActiveSync ima PUSH opciju (koja smo, naravno, omogućili odmah), a naše e-poruke su gurnute u Jet realnom vremenu, Blackberry stilu.

Postavljanje Inbox Exchange ActiveSync s Gmail računom
Program Exchange ActiveSync također ima widget koji se može staviti na početni zaslon Jet tako da možete imati jednostavan pristup vašim mailovima.

Widget za početni zaslon programa Exchange ActiveSync

Pa, prestali smo bježati. Za naše najkritičnije usluge e-pošte možemo potpuno ignorirati klijent e-pošte i umjesto toga koristiti Exchange ActiveSync. To čini za bilo kakve nedostatke u intervalima dohvaćanja standardnog klijenta e-pošte.

Na primjer, u našoj sestrinskoj tvrtki Alireta razvili smo ugled kao cijenjeni nigerijski web host tako što smo stalno ostali na mreži (barem jedno osoblje uvijek je u bilo kojem trenutku) kako bismo dobili podršku za podršku u stvarnom vremenu i obavijesti poslužitelja, Bilo koja mobilna slušalica - pametni telefon ili ne - koja nam pomaže da to bolje dobiva pat na leđa od nas.

Samsung S8003 Jet sve više i više izgleda kao kompletan alat za rad, koji zahtijeva vrlo malo pomoći od aplikacija treće strane. Iako smo sigurni da nije doslovno "pametniji od smartphone", kao što je Samsung touts, ovaj gadget je sužio jaz toliko da smo se složili da to dobiva posao ispunjavanja za nas. Već smo bili pametni korisnici, pa dolazimo od nas, što govori nešto.

Ažuriranje 4. veljače 2010
Postoji neugodno pitanje s Jetovom implementacijom IMAP-a u ugrađenom klijentu e-pošte. U idealnom slučaju, na IMAP-u, ako se telefon stigne na telefon i pročita, status te pošte na poslužitelju automatski se mijenja i na "Čitanje".

Na Jetu, to ne radi na taj način. Sve poruke koje se čitaju na telefonu ostaju nepročitane na poslužitelju, a ručno ih označite "Pročitajte" kada pristupate svojoj pošti putem web-pošte.

Pitamo: čemu je to točka IMAP-a? To je neugodno, budući da ona rezultira dupliciranim akcijama i bitno je gubitak vremena za zauzetu osobu.

Uskoro: Jeste li znali da osim velike 5 megapikselne kamere, Jet ima vrlo korisnu editor slike i (da) video uređivača? Ne; ne šalimo se.

Također pročitajte sljedeće: Evo što učiniti kad doživite Bluetooth audio smetnje

Samsung Jet je također vaš medijski studio. Nemojte otići!

Preporučeno
Ostavite Komentar