Glavni » general » Doxgram: Instagram hack propušta slavne osobe za kontakt

Doxgram: Instagram hack propušta slavne osobe za kontakt

general : Doxgram: Instagram hack propušta slavne osobe za kontakt

Nedavno je Instagram padao na žrtve hakiranja, što je rezultiralo istjecanjem informacija korisnika. Ovaj Instagramov hack bio je u obliku bugova koji je hakerima omogućio prikupljanje adresa e-pošte i podataka o kontaktima za milijune računa. Ti računi obuhvaćali su opterećenje potvrđenih računa, iako su utjecali i na neprovjerene račune. Ovaj instagramski hack ipak je uklonjen, prema tvrtki.

Malo vremena nakon što je otkriven Instagramov hack, otkrivena je pretraživa baza podataka, pod nazivom Doxgram, koja je korisnicima omogućila pretraživanje podataka o kontaktima žrtava za samo 10 USD po pretraživanju. Ova je baza podataka dala popis od 1000 računa koji su Doxgramu bili dostupni Dnevnom Zvijezdu, a taj je popis obuhvaćao neke od 50 najpopularnijih računa na Instagramu. Instagram je odbio otkriti koliko je računa bilo pogođeno ovim napadom, no tvrtka je priznala da je to mali postotak računa na Instagramu. Međutim, Doxgram je trenutačno izvan mreže.

Čak i uz izvanmrežnu web lokaciju, međutim, kontakt informacije za mnoge poznate osobe još uvijek su na tamnom webu. Prema informacijskim informacijama glumaca, glazbenika i sportaša kao što su Leonardo DiCaprio, Channing Tatum, Floyd Mayweather, Zinedine Zidane, Harry Styles, Taylor Swift, Rihanna, Adele i još mnogo umjetnika.

Sada bi to moglo značiti da bi mnoge od tih poznatih osoba mogle promijeniti svoje podatke za kontakt što je prije moguće, tako da čak i ako netko primi takve kontakte, vjerojatno bi oni bili beskorisni. Međutim, moguće je koristiti socijalno inženjerstvo zajedno s podacima kako bi dobili pristup računu. To je rekao da se upravo ono što se dogodilo Selena Gomez, čiji je račun bio sjeckan na post nudes Justin Bieber, njezin bivši dečko.

Također pročitajte: Meizu PRO 5 Ubuntu Edition Specifikacije i cijena

Sada, budući da izgleda kao da Instagram nema pojma o tome koji su računi bili pogođeni, to znači da još uvijek postoji uzrok za alarm. Međutim, tvrtka je rekla da radi sa policijom za borbu protiv prodaje ukradenih informacija. Evo što Mike Krieger, glavni tehnički časnik Instagrama, mora reći o ovom hakiranju:

"Potičemo ljude da budu oprezni glede sigurnosti računa i oprezni ako dođu do sumnjivih aktivnosti kao što su neprepoznatljivi dolazni pozivi, tekstovi i e-poruke. Sigurnost i sigurnost naše zajednice su važni za nas, a jako nam je žao što se to dogodilo. "

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar