Glavni » general » Prikazuje li veličina zaslona bilo kakve razlike?

Prikazuje li veličina zaslona bilo kakve razlike?

general : Prikazuje li veličina zaslona bilo kakve razlike?

Prije više od godinu dana izašla sam i kupila sam za sebe Samsung S8003 Jet, telefon koji je prodavao kao "pametniji od smartphonea". Imao je 3, 1 inčni, AMOLED otporni zaslon osjetljiv na dodir koji sam osjetio da je bio velik u to vrijeme (to je siječanj 2010, znate). 3-inčni zasloni su počeli da se u modi u to vrijeme, tako da je Jet bio prikaz prvak vrsta u to vrijeme.

Krajem prošle godine imao sam radost igranja s 4, 3-inčnim zaslonom HTC HD 7, uređajem Windowsphone, a posebno me je zainteresirao WP7 korisničko sučelje. Dok WP7 UI zadržava svoje zasluge, malo sam znao da je veliki dio WOW faktora zbog veličine zaslona. Kako sam stigao do ovog zaključka?

Nakon HD7, dobio sam ruke na još jedan WP7 uređaj, HTC 7 Mozart, ovaj put sportski 3, 7-inčni zaslon. Ovaj put nije bilo WOW-a. UI je još uvijek bio tekući i točno isti, ali jednostavno me nije hipnotizirao, kao što je to učinio na 4, 3-inčnim HD7.

Odmah do početka ožujka 2011. kada mi je Nokia West Africa predstavio Nokia E7 za čuvanje. Imajte na umu da sam koristio N8 od studenog prošle godine (također ljubaznošću Nokia). N8 ima 3, 5-inčni zaslon, a novi Symbian korisničko sučelje izgleda dobro na njemu. Ali…

Kad sam se napunio na 4-inčni ekran E7, sve je samo daleko bolje izgledalo. Isti korisničko sučelje, ista ikona, ali izgleda puno bolje. Tekst je čitljiviji. Slike su jasnije.

Naravno, Nokia E7 ima poznati i vrhunski ClearBlack AMOLED zaslon koji nadmašuje N8, koji nema tehnologiju ClearBlack. Crne su stvarno, stvarno crne, svjetlost čitljivosti je izvrsna, kontrast i oštrina su zapanjujući. E7 zaslon jednostavno me podsjeća na časni Nokia E90 zapanjujući zaslon.

Također pročitajte: Privatnost poziva; Šifriranje vašeg poziva koristeći Signal za iPhone

Nakon mog iskustva s dvije zasebne mobilne platforme, čini mi se jasno da veličina zaslona telefona čini razliku. Znači li to da je "veći bolji"? Nije necesarilly. Po mom mišljenju, iza određenih veličina, telefon postaje neudoban za korištenje kao ... dobro ... telefon.

Mislim da je prikaz od 4, 0 do 4, 5 inča optimalan. Sve iza toga i nisam tako siguran.

Što misliš? Utječe li veličina prikaza u knjige? Koja je vaša idealna veličina prikaza telefona?

Preporučeno
Ostavite Komentar