Glavni » general » Dobivate li mjesečna sigurnosna ažuriranja na telefonu?

Dobivate li mjesečna sigurnosna ažuriranja na telefonu?

general : Dobivate li mjesečna sigurnosna ažuriranja na telefonu?

Osim godišnjih ažuriranja za Android, Google svakog mjeseca objavljuje sigurnosna ažuriranja. Te ispravne nedostatke u sustavu. Cilj je osigurati stalnu zaštitu korisnika i brzo reagirati na sigurnosne probleme koji bi mogli nastati.

Sada, kako bi se osiguralo da Android platforma ostaje sigurna, Google ima mjesečni program za ažuriranje sigurnosti za sve uređaje koji se izvode na Androidu. Ovaj program ima tri faze:

  • Prvo, postoji faza razvoja. Otkrivajući nedostatke, Googleovi inženjeri razvijaju ažuriranje i pripremaju ga za testiranje.
  • Sljedeća dolazi faza testiranja. Google šalje ažuriranja svojim suradnicima, proizvođačima pametnih telefona, kako bi ih testirali na svojim proizvodima.
  • Nakon toga, proizvođači distribuiraju ažuriranje za korisnike putem OTA ažuriranja. Konačno, puštena je javna obavijest o ispravljenim zakrpama.

Sada, ova mjesečna sigurnosna ažuriranja oslanjaju se na dobru volju proizvođača. Ako korisnicima ne nude ažuriranja, njihovi pametni telefoni će ostati ranjivi. Dakle, mnogi pametni telefoni ostali su ranjivi jer su proizvođači odgodili nekoliko mjeseci kako bi isporučili svoje OTA ažuriranja. Kako biste bili sigurni da dobivate ta mjesečna sigurnosna ažuriranja, odlučite se za pametni telefon iz područja Nexusa ili piksela.

Imajte na umu da mjesečna sigurnosna ažuriranja ne nude nove značajke. Jednostavno ispravljaju postojeće nedostatke u sustavu. Neki kritični propusti mogu potencijalno dopustiti da štetna aplikacija preuzme kontrolu nad vašim smartphone uređajem. Međutim, Google je objasnio da nikada nije bilo "bilo kakvih izvješća o aktivnom iskorištavanju ili zlouporabi tih nedavno prijavljenih problema". Većina nedostataka odnosila se na kôd koji je dobavljao Qualcomm za svoje komponente (procesor ili modem), ali Google je dokazao da je spreman ispraviti pogreške i pružiti korisnicima daljnju sigurnost.

Također pročitajte: Emerging markets preferiraju velike ekrane

Sada je u travnju bilo ažuriranje koje je ispravilo 60 pitanja. Ažuriranje lipnja bilo je još sveobuhvatnije, s 101 ispravljenih androidnih nedostataka, od kojih su 27 bila kritična. Među problemima koji su ispravljeni u lipnju bili su problemi s Bluetoothom, u okviru Media, knjižnicama i sustavom korisničkog sučelja.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar