Glavni » general » Doista, stvarno trebate smartphone?

Doista, stvarno trebate smartphone?

general : Doista, stvarno trebate smartphone?

Pametni telefoni danas su zujati - one super-telefone koji vam omogućuju instaliranje gazillion nativnih aplikacija i omogućuju vam da istodobno izvodite rezultate. Uređaji s BlackBerryom, Symbianom, Androidom, OS X i Windows Mobileom guraju se potrošačima sa svih strana. Pitch, više ili manje, je da možete učiniti više na svom telefonu.

Pitanje je: Da li zaista trebate učiniti više na svojem mobilnom telefonu?

Iako cijenim vrijednost sposobnih pametnih telefona, još uvijek je moja pozicija da, osim ako vam ne trebaju mogućnosti koje nude, ne trebate.

Jednom sam pročitao intervju glavnog direktora velikog ICT oblika u Nigeriji na stranicama časopisa tehnologije. Bio je ponosan vlasnik Nokia 9500 Symbian smartphone u to vrijeme. Na pitanje o aktivnostima koje je proveo na mobilnoj zvijeri, on je na popisu - čekao je - telefonske pozive i tekstualne poruke. Kad se produljio, ako je učinio bilo što drugo osim onih, dodao je da neko vrijeme fotografira svoju djecu.

Za prednosti onih koji ne znaju što je 9500 sposoban (još uvijek imam svoju staru jedinicu), vodio sam i svoju osobnu i uredsku poštu na moju, pristupili računima web poslužitelja na ugrađenom web pregledniku kada su izvan dosega od mojih računala, koristio je Yahoo Messenger, uredio Word i PowerPoint dokumente, pročitao PDF datoteke, snimio slike, poslao i primio faksove, preuzeo datoteke s interneta, prenio datoteke infracrvenim i Bluetooth uređajem, proučavao Bibliju, propovijedao iz toga.

Također pročitajte: Mobilni divovi, drugi, promoviraju internet za sve

O da; Moram dodati da sam napravio nekoliko telefonskih poziva i uspio SMS na časnim 9500.

Iako ne očekujem da bi svi - čak i većina ljudi - koristili sposoban uređaj poput 9500 kao intenzivan kao i ja, ako svi netko radi glasovne pozive, SMS i slikanje, ne treba pametni telefon.

Zapravo, čak i ako netko dodaju osnovno upravljanje e-poštom na taj popis, on ne treba pametni telefon. Imam low-end Nokia 1680 (troškovi oko N10, 000) koji obrađuju osnovnu POP / IMAP e-poštu i privitke preko GPRS / EDGE veze. I to dobro rješava. Ako mu je potreban dodir razreda, a umjesto toga Nokia 8800 Gold Arte ?

Trebate li zaista smartphone? Možda vam je potreban cameraphone ili glazbeni telefon? Ako mislite da vam je potreban pametni telefon, koje su vam aktivnosti potrebne?

Preporučeno
Ostavite Komentar