Glavni » auto općenito » Trebate li pokrenuti automobil? Evo što da radim

Trebate li pokrenuti automobil? Evo što da radim

auto općenito : Trebate li pokrenuti automobil? Evo što da radim

Postoji nekoliko razloga zašto bi automobilska baterija mogla umrijeti. Srećom, to je jedna od najjednostavnijih stvari za popravak kada nešto pođe krivo. Kada otkrijete da je vaša akumulatorska baterija mrtva, možda ćete morati pokrenuti automobil. Sada, prije nego što to učinite, pobrinite se da imate sve potrebne alate, koji su skup jumper kabela, par rukavica i drugo radno vozilo.

Ovdje slijedite korake za pokretanje vašeg automobila:

 • Prije svega, isključite sve električne dijelove vozila. Ta snaga izvlači iz baterije pa ih morate isključiti ako je baterija ispravno napunjena.
 • Sada parkirajte automobil s dobrom baterijom uz automobil s mrtvom baterijom, ali nemojte dopustiti da se dodiruju. Provjerite jumper kabeli mogu doći do obje baterije automobila. Za automobile s automatskim mjenjačem, stavite vozilo u park, a za automobile s ručnim mjenjačem, postavite automobil na neutralni položaj. Ne zaboravite uključiti parkirnu kočnicu na oba vozila tako da se ne pomiču neočekivano.
 • Isključite motore oba automobila, uklonite ključeve i otvorite oba poklopca motora.
 • Sada prepoznajte pozitivne i negativne terminale na obje akumulatorske baterije. To su oznake plus (+) za pozitivne i minus (-) za negativne. Spojite jedan od crvenih spojnica na kratkospojnim kabelima na pozitivni priključak na mrtvoj bateriji. Učinite isto na radnoj bateriji s drugim crvenim kvačicom.
 • Spojite crne kopče na kratkospojnim kablovima na negativni priključak na radnoj bateriji. Zatim spojite drugi kraj kabela skakača na čisti, neobojen metalni dio motora mrtvog automobila kako biste uzemljili strujni krug.
 • Sada postoje dva načina za skok-start automobil. Ovo je sigurniji način:
  • Pokrenite automobil s napunjenom baterijom i ostavite ga da radi pet do deset minuta da biste napunili mrtvu bateriju. Pomalo će pomicanje motora radnog automobila. Sada isključite motor radnog stroja i izvucite kablove obrnutim redoslijedom. Nakon toga pokušajte pokrenuti drugi auto.
  • Evo manje sigurne metode: Pokrenite automobil s napunjenom baterijom i ostavite ga da radi pet do deset minuta da biste napunili mrtvu bateriju. Pomalo će pomicanje motora radnog automobila. Sada, pokušajte pokrenuti drugi automobil bez isključivanja radnog automobila. Ako vozilo započne, uklonite kabele obrnutim redoslijedom na koji su stavljeni. Pazite da ne dopustite da dodiruju.
 • Kada automobil započne, ostavite ga trčati dok pažljivo odspojite kabele. Pazite da stezaljke ne dodiruju. Također, pobrinite se da odspojite kratkospojne kabele obrnutim redoslijedom, naime: najprije uklonite crnu kvačicu spojenu na metalnu površinu na mrtvom automobilu, a zatim skinite crni klip s dobre baterije. Zatim uklonite crvenu kopču iz dobre baterije i konačno crveni isječak s mrtve baterije može se isključiti.
 • Ako ste sigurni da je mrtva baterija slučajno ispražnjena, ostavite motor da ga potpuno napuni. U suprotnom, vozite ravno u servisnu radionicu bez zatvaranja motora ili rizik da vam baterija umre.
Također pročitajte: Vrhunski pet telefona za stilski svjesnu osobu
Preporučeno
Ostavite Komentar