Glavni » general » Trebamo li stvarno moćnije mobitele?

Trebamo li stvarno moćnije mobitele?

general : Trebamo li stvarno moćnije mobitele?

U posljednja 24 sata pisala sam o dva moćna novog uređaja, LG Optimus G i Motorola RAZR i. Naravno, tu je i iPhone 5. Postoji utrka za snažnije mobilne uređaje. Iako je uzbudljivo i sve, čini mi se da je uglavnom hype, jer sve te dodatne snage jedva realne potrebe.

Osim niša uređaja kao što je Samsung Galaxy Note 2, čiji ogromni zaslon i stylus posuđuju za grafičke dizajn slučajeve, mnogi moderni mobiteli čini više nego dovoljno snažan. Nisam siguran koliko je produktivna dodatna snaga obrade RAZR i, iPhone 5 ili Optimus G će me učiniti u redovitim svakodnevnim slučajevima uporabe. Također sumnjam da postoje nove dnevne zadatke koji zahtijevaju sve to "Oooomph".

Prije nego što sam dobio četverojezgreni 1.5GHz HTC One X, imao sam Samsung Galaxy S2, koji je bio dvojezgreni 1, 2 GHz zvijer. Istina je rečeno, to su iste zadaće koje sam koristio za izvršavanje na S2 koji sam pokrenuti na One X, i postoji minimalna (ako bilo) poboljšanja u produktivnosti. Dodatna snaga obrade gotovo se nikada ne zove.

Ispitivanja referentnih testova su dobra, ali uglavnom prikazuju rezultate koji se mogu dobiti u najstrašnijim situacijama. Za svakodnevno korištenje, većina ljudi nikada neće moći primijetiti razliku u izvedbi dual-core i quad-core procesora.

Stvarne potrebe
Na osobnom slučaju, navodit ću moćniju bateriju ili bolji vijek trajanja baterije kao stvarnu potrebu koja će utjecati na moju svakodnevnu upotrebu i / ili produktivnost od snažnijih procesora. Bolja kamera? Da. Bolja proizvodnja zvuka? Naravno. Bolji, osjetljiviji zaslon? Da. To znači da bi smartphone poput Motorola RAZR MAXX trebao biti od stvarne koristi u usporedbi s bilo kojim od ovih novih mišića u napa, jer 3300 mAh baterija zapravo povećava produktivnost. Možda i Lumia 920, sa svojim više osjetljivim, korisnijim zaslonom i vrhunskom kamerom.

Također pročitajte: Usluga pokretnog novca pokrenuta u Angoli

Znam da mi homo sapiens uživamo u našim hvalisavim pravima. Možda je to sve o tome? Moj je mobilni uređaj jači od vašeg? Ili možda je riječ o urođenom ljudskom pothvatu da nastavi gurati granicu koja se u sebi zove kao prava potreba, ali ne samo za svakodnevnu uporabu.

U svakom slučaju, vaš poziv: Što biste stavili na svoj popis stvarnih potreba? Uključujete li više snage za obradu? Na ljestvici potreba, gdje bi snažniji procesor na vašem popisu stvarnih potreba?

Preporučeno
Ostavite Komentar