Glavni » general » Digitalni: Pripremite se ili će se vaš TV prijemnik zamračiti u lipnju 2015

Digitalni: Pripremite se ili će se vaš TV prijemnik zamračiti u lipnju 2015

general : Digitalni: Pripremite se ili će se vaš TV prijemnik zamračiti u lipnju 2015

Da; vaš televizor će nestati u lipnju 2015. kada svijet isključuje analogne sustave emitiranja na digitalnu televiziju. To je zato što je Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU) postavila 17. lipnja 2015. kao krajnji rok za prelazak s analognog na digitalno emitiranje.

GOtv je nedavno održao događaj koji pomaže educirati pri prijelazu s analognog programa na digitalni sustav. Ovdje su ključne stvari koje trebate znati o prijelazu na digitalnu televiziju:

  • Prednosti digitalne televizije pretplatnicima uključuju: povećanje kanala, mnogo veće razlučivosti videozapisa, kvaliteta zvuka i bolji prijem.
  • Još jedna prednost migracije jest da se dragocjena radio frekvencija oslobađa da bi telekomunikacijska industrija među ostalima bila korištena za mobilnu telefoniju, mobilni internet i WiFi.
  • Od lipnja 2015. kada se analogni sustavi ugase, analogni TV prijemnici više neće primati signale jer će emitirane postaje digitalno emitirati.
  • Ovdje u Nigeriji, Nacionalno povjerenstvo za radiodifuziju (NBC), u utorak, 30. lipnja 2014. označilo je proces digitalne migracije u Josu.
  • TV postaje se pripremaju za prekidač. Ako vaša omiljena TV postaja ne prelazi na digitalno emitiranje, one će otići iz zraka s datuma isključenja.
  • Morate osigurati da vaš televizor bude kompatibilan s digitalnim prijenosom, ili ćete trebati prijemnik s prijemnikom kako biste mogli primati digitalne signale. Ako ne, vaš će TV prijemnik nestati kada je analogni program isključen 2015.
  • Također morate osigurati da ste pretplaćeni na uslugu digitalne televizije - bilo redovne zemaljske televizije, kabelske TV ili satelitsku TV.
Također pročitajte: Xiaomi Redmi 3S pregled: Low-End Flagship
LR: državni guverner Plateau, dr. David Jonah Jang, Elizabeth Amkpa, generalni direktor GOtv; i Emeka Mba, generalni direktor Nacionalne radiodifuzijske komisije (NBC) tijekom zastave off-a digitalnog prebacivanja (Pilot City) digitalnog prebacivanja (DS) u Eliel centru, Jos, današnji Plateau State, 30. lipnja 2014. godine.
L-R: Voditeljica za odnose s javnošću GOtv, gospođica Efe Obiomah, generalni direktor GOtv, gđa Elizabeth Amkpa, marketing menadžer GOtv, g. Dare Kafar, MultiChoice super trgovac u Josu, g. Abdul Wahid Yusuf i MultiChoice regionalni direktor prodaje Ade Adenuga tijekom pokretanje GOtvove digitalne migracijske kampanje označene kao Digilevelz Don Land, održane u Josu u subotu, 28. lipnja 2014

Prema GOtvovom voditelju odnosa s javnošću, gospođicom Efe Obiomah, GOtv je već digitalna, tako da pretplatnici ne moraju brinuti kad svijet isključi analogni prijenos u lipnju 2015. S samo N6.900, svatko može dobiti dekoder + antenu + 1 mjesec pretplata s pristupom do 41 kanala.

Već su američke i mnoge europske zemlje završile prijelaz s analognog na digitalni. Kao što Nigerija čini tranziciju, trebate biti svjesni i pripremite se za skok u budućnost. Budućnost je digitalna.

Preporučeno
Ostavite Komentar