Glavni » general » Digitalno podjelu premošteno je; Što dalje?

Digitalno podjelu premošteno je; Što dalje?

general : Digitalno podjelu premošteno je;  Što dalje?

Godine 2005. napisao sam članak Mobile Data: Bridging Internet Divide u Africi, u kojem sam tvrdio da bi dobra penetracija interneta u Nigeriji i ostatku Afrike trebala pretvoriti u mobilne podatke, tj. Internetske usluge s mobilnih mreža. Upravo se to dogodilo u svakoj afričkoj zemlji koja je uložila u mobilni internet.

Nigerija sada ima 82 milijuna pretplatnika na mobilni internet. To je ogromno. To je vrlo veliko tržište. Kako su naše mobilne mreže uložile prvo u GPRS, zatim tehnologije EDGE, 3G, 3.5, a zatim 3.75G, a kako su cijene uređaja i mobilne internetske veze pale, sve više i više Nigerijanaca preuzelo je mobilni internet.

U ovom trenutku je sigurno reći da je u Nigeriji digitalna podjela učinkovito premoštena. U gradovima, na autocestama, u gradovima i selima, svatko s internetskim mobitelom, modemom ili mifijem može ostati povezan najvećim dijelom. Tu i tamo su slijepe točke, ali je impresivno da je mobilna internetska veza dostupna gotovo svugdje u Nigeriji.

Pitanje je sljedeće: Što dalje?
Dok su dostupnost i unos podataka u velikoj mjeri neupotrebljivi, predmet kvalitete usluge ostaje beznačajan. Drugim riječima, dok imamo most u mjestu, nije baš snažan. Mnogo puta, usluge su nepouzdane za kritične potrebe misije. Mobilni internet ovdje je sasvim u redu za društveno umrežavanje i razmjenu poruka. Ali pokušajte prenijeti 100MB video datoteku s njom i ono što imate na rukama je noćna mora. Nigerija je zadovoljila potrebe pojedinaca kojima je potreban pristup internetu za osnovne poslove. Ono što je potrebno sljedeće je široko rasprostranjena internetska usluga za naprednije korisnike.

Također pročitajte: Koliko aplikacija zapravo upotrebljavate?

Srećom, NCC čini se da djeluje proaktivan u vezi s tim. Oni su licencirali davatelje širokopojasnih usluga koji će se nadamo da će uslijediti. Čitav susjedstvo je povezano. Dedicirani 4G bežični pružatelji usluga također se upućuju. Ti davatelji cijene znatno više od prosječnog mobilnog internetskog plana, ali tvrdim da je takav razumljiv.

Po mom mišljenju NCC je na dobrom putu. Ono što sada trebamo su pružatelji usluga koji nude stroge podatke i radit će na osiguranju brzina i kvalitete koji se mogu koristiti za potrebe poduzeća. Dakle, očekujem da će se pojedinci nastaviti pretplatiti na mobilne internetske planove, a tvrtke i institucije pokrovitelj su namjenskih pružatelja interneta gdje je dostupna veća kvaliteta.

GSM mreže su premostile jaz i pomogle u dosezanju onih milijuna koji još nisu povezani, ali sljedeću fazu digitalnog povezivanja u Nigeriji omogućit će namjenski internetski pružatelji usluga koji će pružati visoku kvalitetu usluga onima čije potrebe premašuju uporabu Twitter, Facebook, Instagram i e-mail.

Preporučeno
Ostavite Komentar