Glavni » general » Programeri: RIM pokreće platformu BlackBerry 10

Programeri: RIM pokreće platformu BlackBerry 10

general : Programeri: RIM pokreće platformu BlackBerry 10

BlackBerry World Jam 2012 - BlackBerry 10 Jam - Orlando, FL - Research In Motion (RIM) (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) predstavio je svoju viziju platforme BlackBerry® 10 na BlackBerry World ™ konferenciji u Orlandou, inicijalni alat za razvojne programere za razvoj izvornih i HTML5 softvera. Alat je dostupan u beta verziji kao besplatan download od //developer.blackberry.com.

"BlackBerry 10 se temelji na temeljnim vrijednostima i iznimnim korisničkim iskustvima koja danas privlače više od 77 milijuna BlackBerry kupaca širom svijeta", izjavio je Alec Saunders, potpredsjednik za razvojne odnose i razvoj ekosustava. "Razvojni programeri za BlackBerry 10 moći će lako stvoriti vrhunske aplikacije koje pružaju doista zanimljive doživljaje i" wow "kupce, bilo da se integriraju s izvornim značajkama i drugim aplikacijama poput BBM-a ili iskorištavanjem novih elemenata dizajna potpisa ova nova i moćna mobilna računalna platforma. "

"Ima ogroman interes, predviđanje i razvoj zamaha za pokretanje uređaja BlackBerry 10, a danas smo iznimno uzbuđeni da pustimo beta alate za razvojne programere BlackBerry 10 za opću upotrebu", izjavio je Christopher Smith, potpredsjednik, ručna aplikacijska platforma i alati na istraživanju u pokretu. "Razvojni programeri mogu koristiti ovaj prvi beta alata za početak izgradnje aplikacija za BlackBerry 10 i kako se alati razvijaju tijekom narednih mjeseci, razvojni programeri imat će pristup bogatom API skupu koji će im omogućiti izgradnju još integriranih aplikacija. Alat koji dostavljamo danas također zadovoljava programere prema vlastitim uvjetima. Bez obzira na to koristite li snažan kaskadni okvir, pisanje nativnog koda ili razvoj HTML5, BlackBerry 10 će osnažiti programere za stvaranje atraktivnih i primamljivih aplikacija koje potiču korisnike. "

Također pročitajte: Kako su digitalni otisci stopala izložili "Wendell Simlin" kao Reno Omokri

Alat uključuje BlackBerry® 10 Native SDK s kaskadama, koji razvojnim programerima omogućuje stvaranje grafički bogatih, visokorizičnih nativnih aplikacija u C / C + + ili Qt. Nativni SDK za BlackBerry 10 ima bogati set API-ja (Application Programming Interfaces) koji razvojnim programerima omogućuju pristup značajkama glavnog uređaja i nizu BlackBerry aplikacijskih usluga, kao što su usluge Push and Payment. Kaskade je moćan alat za razvoj aplikacija koji omogućuje razvojnim programerima jednostavnu izradu vizualno zapanjujućih aplikacija bez pisanja grafičkog koda.

Više

Više detalja o NDK za BlackBerry 10 objavljeno je na // devblog.blackberry.com / 2012/05 / blackberry-10-native-sdk / i za kaskade na //devblog.blackberry.com/2012/05/blackberry-10 - kaskade - dostupne - sada /.

Alat također uključuje podršku za razvojne programere aplikacija HTML5 s BlackBerry 10 WebWorks ™ SDK, omogućujući im da stvaraju aplikacije slične prirodi koristeći zajedničke tehnologije web programiranja. BlackBerry 10 WebWorks SDK omogućuje razvojnim programerima upotrebu HTML5 i CSS za izgradnju aplikacija i pružanje JavaScript veza za API-je native uređaja zajedno s RIM-ovim open source korisničkim sučeljem, bbUI.js, kako bi se stvorile aplikacije s prirodnim sposobnostima. U ovom početnom izdanju BlackBerry 10 WebWorks SDK, razvojni programeri imaju pristup temeljnom podskupu punih API-ja WebWorks, uključujući identitete, aplikacije i aplikacije, događaje sustava i sustava. Više pojedinosti o BlackBerry 10 WebWorks SDK objavljeno je na //devblog.blackberry.com/2012/05/blackberry-10-webworks-sdk/.

Aplikacije stvorene s bilo kojim od alata za BlackBerry 10 bit će pokrenute na BlackBerry 10 smartphone uređaju, kao i tabletima BlackBerry® PlayBook ™ kada se nova platforma postane dostupna za PlayBook. Svi SDK-ovi bit će ažurirani kako bi razvojnim programerima omogućili pristup većem broju jedinstvenih značajki BlackBerry 10 tijekom narednih mjeseci.

Također pročitajte: Je li ova dama zaslužila dobiti hit?

Kako bi dodatno pomogao razvojnim programerima na početku rada na platformi BlackBerry 10, sudionici BlackBerry 10 Jam dobivaju BlackBerry 10 Dev Alpha uređaj. Ova jedinica za testiranje dodatna je obveza tvrtke RIM kako bi zajednici razvojnih programera pružila alate potrebne za izgradnju uspješnih aplikacija za uređaje BlackBerry 10, tako da su spremni kada se prvi BlackBerry 10 uređaji očekuju u drugoj polovici 2012. godine.

NDK za BlackBerry 10, uključujući i kaskade, dostupan je za preuzimanje na //developer.blackberry.com/native/download.

BlackBerry 10 WebWorks SDK dostupan je na //developer.blackberry.com/html5/download.

Dodatne korisne veze za razvojne programere :
BlackBerry Jam Zone: //developer.blackberry.com
@BlackBerryDev: //www.twitter.com/blackberrydev
Priče o uspjehu razvojnog programera: //bdsc.webapps.blackberry.com/devzone/whyblackberry/stories

Preporučeno
Ostavite Komentar