Glavni » general » DermalAbyss je vrsta tetovaža koja bi mogla spasiti vaš život

DermalAbyss je vrsta tetovaža koja bi mogla spasiti vaš život

general : DermalAbyss je vrsta tetovaža koja bi mogla spasiti vaš život

Nekada je postojala određena stigma koja je dolazila nositi tetovažu. U nekim dijelovima svijeta osobe s vidljivom tjelesnom umjetnošću bile su smatrane manje vrijednim članovima društva. Međutim, danas tetovaže su pronašle mnogo više mainstream prihvaćanja. No, stigma i dalje ostaje nešto. Međutim, istraživači iz MIT-a i Harvard Medical School pronašli su način da tetovaže postanu više nego samo lijepa tjelesna umjetnost. DermalAbyss je projekt koji zamjenjuje tradicionalnu tattoo tintu s biosenzorima koji reagiraju na pH, natrij i razinu šećera u krvi promjenom boje.

Prema postu na web stranici MIT-a, DermalAbyss je dokaz koncepta koji predstavlja novi pristup bio-sučeljima u kojima je površina tijela izvedena na interaktivnom zaslonu. Tradicionalne tattoo tinte zamijenjene su biosenzorima čije boje se mijenjaju kao odgovor na varijacije u intersticijskoj tekućini. Ona spaja napredak u biotehnologiji s tradicionalnim metodama u tetoviranju.

Postoji bezbroj načina na koji će ova tehnologija biti korisna. Na primjer, dijabetičar bi jednostavno provjerio tetovažu zbog znakova promjena u njegovoj krvnoj razini. Uobičajeno, pacijent bi trebao koristiti monitor na razini krvi, koji bi probudio kožu. S DermalAbyssom, viša razina krvi bi bila označena promjenom boje od plave do smeđe boje, što je mnogo jednostavnije.

Također možete paziti na dehidraciju pomoću ove tehnologije. U ovom slučaju, kada se razina soli povećava, pretvara natrijevu osjetljivu tintu u intenzivnu zelenu boju u ultraljubičastom svjetlu. Nadalje, pH-senzor se mijenja od purpurne do ružičaste kada detektira promjene u alkalnim razinama.

Istraživači danas nemaju planove za razvoj DermalAbyssa u službeni proizvod. Međutim, tim se nada da će projekt potaknuti javnu podršku i osvijetliti imaginaciju biotehnologa.

Također pročitajte: Abuja Resident? Tech ljubavnik? Ne biste trebali propustiti ovaj događaj!

Harvard Medical School istraživač Ali Yetisen je to rekao o konceptu:

"Željeli smo dizajnirati sustav koji može nadvladati [zdravstvene] izazove s nosivim sustavima., , predviđamo da će ova tehnologija otvoriti nove putove u razvoju senzora u realnom vremenu i da će ići dalje od nosivih ".

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar