Glavni » general » Definicija pametnog telefona

Definicija pametnog telefona

general : Definicija pametnog telefona

Bilo je nekih mjera kontroverzi oko definicije pametnog telefona, osobito od dolaska iPhonea. U članku AAS-a o tome kako je Nokia 5800 osvojio natječaj kao "Najbolji multimedijski smartphone", pitanje je li iPhone pametni telefon ponovno došao.

Organizatori natječaja napustili su iPhone, među ostalima, s popisa kandidata, a iskreno mislim da je natjecanje bilo pristrano. Izgleda da su oni iza njega htjeli pobijediti 5800. Ali onda je to moje mišljenje.

Nekoliko komentara postavilo je pitanje na odmor, ali kako bi pomoglo čitateljima MobiNaije da se ova kontroverza zaustavi, ovdje je opet definicija pametnog telefona:

"Pametni telefon je bilo koji telefon koji omogućuje da aplikacije trećih strana budu pisane, instalirane i pokrenute na izvornom operativnom sustavu (OS)"

Ništa drugo nije važno. Nakon ove definicije, iPhone se kvalificira kao pametni telefon. Neki tvrde da iPhone nema pravi multi-tasking, ali isto tako su različite inačice Palm OS-a u uporabi tijekom godina (u različitim stupnjevima), ali su Palm uređaji (i još uvijek) bili dodijeljeni statusu pametnog telefona.

Nadam se da je riješeno. IPhone ima izvorni OS za koji su dizajnirane aplikacije trećih strana i na kojima su instalirane i pokrenute. IPhone je smartphone. Prestanite govoriti

Preporučeno
Ostavite Komentar