Glavni » general » Automatsko obnavljanje podataka: stvarno u čijem interesu?

Automatsko obnavljanje podataka: stvarno u čijem interesu?

general : Automatsko obnavljanje podataka: stvarno u čijem interesu?

U pokušaju olakšavanja života klijentima / pretplatnicima / klijentima (možete dobiti ključ) i samima sebi i dalje zarađivati ​​novac (očito), tvrtke dolaze s nekoliko načina održavanja tih klijenata koji pokrovaju svoje usluge. Ovo razmišljanje je ono što informirane značajke poput "izravnog zaduženja" za PayTV i "Auto-obnovu" za planove podataka Telcos. Dan kada vaša usluga nije aktivna im je gubitak prihoda!

Ovaj napisivanje ipak se odnosi na značajku automatskog obnavljanja podataka od Nigerije u Telcosu, posebice kao primjenjivo za telekomunikacijske usluge Emerging Markets (EMTS), tzv. Etisalat. Pogled na odjeljak često postavljana pitanja o internetskim uslugama tvrtke otkriva sljedeće:

Pitanje: Što znači automatska obnova mojih podataka?

  • Svaki plan ima 30 dana valjanosti
  • Na kraju 30 dana vaš se plan automatski obnavlja, pod uvjetom da imate dovoljno salda da biste platili podatke.
  • Nakon uspješne automatske obnove, neiskorištena bilanca podataka iz prethodnog mjeseca automatski se prebacuje.
  • Drugim riječima, neiskorištena se salda dodaje u automatski obnovljeni saldo i ukupna se bilanca vrijedi 30 dana.
  • Isto tako, ako kupite drugi podatkovni plan prije isteka vašeg trenutnog paketa, prebacuje se na postojeći saldo trenutačnog paketa.

Samo zbog usporedbe, krenuo sam preko web stranice MTN Nigerije (nije bilo moguće pronaći relevantne informacije o Airtel Nigerija ili Globacomovim web stranicama), a na svojoj stranici s podacima o paketu pronašao sam sljedeće o Auto-obnovi:

"To vam omogućuje da uživate u neprekinutom pristupu podacima na telefonu ili tabletu. Aktivni paket podataka automatski će se obnoviti na kraju razdoblja valjanosti. Ako ispustite svoj paket podataka prije datuma valjanosti, primit ćete obavijest kojom vas savjetujete da aktivirate novi podatkovni plan ili nastavite s plaćanjem kako napredujete (5 k / s). "

Druga točka s gornje strane navodi: "Na kraju 30 dana vaš se plan automatski obnavlja, pod uvjetom da imate dovoljno sredstava za plaćanje podataka." Sada, iz jednostavnog razumijevanja engleskog jezika (i logike), može se zaključiti da "... ako nemate dovoljno ravnoteže na kraju 30 dana, vaš plan neće biti automatski obnovljen." Kao i danas, način na koji Etisalat podataka obnavlja autorska djela je da, ne "isključujte" značajku automatske obnove, dan kada učitate dovoljno vremena za emitiranje naknade za određeni plan na kojem ste bili, vaš će se račun teretiti automatski. U mom slučaju, oko 4 tjedna nakon isteka 500MB plana, pokušao sam tada. Molimo, što je "auto-obnovi" u ovom scenerio ?! Uznemirujuće je da sam planirao aktivirati Night + Weekend plan koji će koštati više i prevesti na više prihoda za tvrtku. Na kraju, uspjeli su samo pucati u nogu, jer je razlika u N2000 od tada otišla u konkurencijsku blagajnu za podatkovni plan noći.

Također pročitajte: Anketa: Kakva bi mobilna platforma trebala biti vaš sljedeći primarni smartphone?

Sada sam citirao MTN Nigerije, premda se ne mogu sjetiti je li njihova značajka automatske obnavljanja funkcionirala na isti način kao i Etisalat, ali sumnjam u to - primijetio bih.

Moj savjet za EMTS (i druge Nigerije Telcos) je ovo: nemojte silovati stvari niz grlo pretplatnika (i nemojte mi reći da imam mogućnost isključivanja - svaki put kada moj plan podataka istekne!), dajte mi pravo na ručno obnavljanje mojih podataka i drugih planova usluga ako se nastojiš održati status quo. Možda ste izgubili samo N2, 000 danas, ali isto je mišljenje da će vam sutra izgubiti milijun ili milijun!

Ako ste zainteresirani, možda biste htjeli potražiti ovaj komad, Jesu li automatske obnove varljive prakse ?. Usredotočuje se na to kako su 23 američke države navele da je metoda automatske obnove tvrtke Time Inc. promijenila dugogodišnju praksu pretplata koja se obnavlja na kraju razdoblja pretplate samo ako je klijent potvrdno zatražio obnovu. Godine 2006. Time Inc. pristao je vratiti 4, 3 milijuna dolara za više od 108.000 povlaštenih potrošača koji su izvršili plaćanje pretplata časopisima koji su automatski obnovljeni između 1998. i svibnja 2004. godine.

Preporučeno
Ostavite Komentar