Glavni » general » Tata ili oca? Razmisli još jednom

Tata ili oca? Razmisli još jednom

general : Tata ili oca?  Razmisli još jednom

Postoji izreka koja je u posljednje vrijeme rasla u upotrebi: "Bilo tko može biti otac, ali za nekoga je poseban da bude tata". Jednostavno rečeno, to je vrlo glupo izreka. Izreka se temelji na pojmu da je otac znači da se osoba više bavi svakodnevnim životom djeteta. U stvarnosti, nema razlike između te dvije riječi, jer su obje riječi samo za opisivanje iste stvari. Niti jedan. Nula. Ove dvije riječi zapravo znače istu stvar.

Razlika između dvije riječi je da ih često koriste dvije različite klase ljudi.

Ako pripadate najvišoj klasi ljudi gdje se pravilna etiketa i njegu ukrcaju u djecu od get go, vaša djeca će vam najvjerojatnije adresa kao otac ili majka. Svi ostali izvan te klase (što znači ostatak nas) obično im djeca nazivaju tata ili mama. Ona nema nikakve veze s razinom umiješanosti ili intimnosti između oca i djeteta. Postoji finesa koja je uključena u dijete koristeći riječ "otac" umjesto tata, i to je ona razina finesse koju bih volio vidjeti u svojoj djeci.

Sljedeći put kada vam netko kaže da bilo tko može biti otac, ali treba posebnu osobu koja se naziva tata, vic je na njima. Nemaju pojma o čemu razgovaraju. Ako uopće moramo napraviti razliku, svaki čovjek može biti tata; samo među vrhom usjeva naći ćete oca.

Također pročitajte: Evernote vuče utikač BlackBerry 7 i Playbook
Preporučeno
Ostavite Komentar