Glavni » general » Cyber-Crime Bill i Blogeri koji izvode iznuđivanje reketa

Cyber-Crime Bill i Blogeri koji izvode iznuđivanje reketa

general : Cyber-Crime Bill i Blogeri koji izvode iznuđivanje reketa


Izvor slike

@cherox je preusmjerio pozornost na račun kriminala o cyber-kriminalu, ali ovaj put se pita zašto se ne bavi praksom blogera koji izvode rekete za iznuđivanje. Njena serija tweeta počinje ovdje i završava ovdje. Ovdje sam vam uredio tweete u proznoj formi radi vaše udobnosti.

# Cheroxova Tweets ##

Mislim da je ovaj Cyber ​​zakon koji nigerijska vlada nastoji implementirati u teoriji dobar je pogled, to je izvršenje loše.

Prije svega, netko treba razgovarati o tim blogerima. Da; one popularne koje vi i ja svakodnevno posjećujemo kako bi dobili smiješan novac za činjenje nula. 9 od 10 glavnih poslova blogera je iznuđivanje. Njihov modus operandi je isti. Pronađuju ciljnu tvrtku i potom pronađu neugodnu priču, bilo o tvrtki ili izvršnoj vlasti u tvrtki. Zatim nastavite kako biste bili sigurni da priča dobiva dovoljno vlakova kako bi privukla pažnju tvrtke. Naravno, tvrtka / njezin predstavnik će kontaktirati blogera kako bi je uklonio. Zatim započinju govoreći: "Ne podržavate nas; pa zašto?"

Tvrtka tada mora "podržati" plaćanjem nepotrebno visoke naknade za postavljanje banner oglasa na blogu. Onda nema vijesti o njima, skoro, sve dok oglas istekne, a onda čujete da je MD imao vezu s nekim ili drugima. Ako tvrtka odbija podupirati, ona postaje dnevno barijera negativnih priča o tvrtki / osobnosti. Sve zbog N50, 000 mjesečnog bannera. Da; vaš omiljeni bloger vjerojatno se bavi ovom vrstom reketa za iznuđivanje. Takvo ponašanje treba kriminalizirati. Ali zakon ne odgovara na adekvatan način cyber zločinima.

Također pročitajte: Zašto mobilne aplikacije mogu ubiti Google

## Kraj tweetova ##

Sjećam se da je neko od naših nigerijskih GSM operatera neko od nas na razgovoru za ručak. Na događaju, voditeljica komunikacija spomenula je stvari po toj liniji. Naime, on je rekao da neki blogeri namjerno pišu negativne članke o određenim robnim markama kako bi privukli pozornost s ciljem izdvajanja novčane naknade na tonske stvari. Nikad to nisam vidio da se dogodilo u to vrijeme, pa čak i sada, ne mogu reći da poznajem nekoga tko to radi. To ne znači da praksa ne postoji.

Kakvo god ime prolazilo - iznuđivanje, ucjena ili pretjerivanje - vrlo je neetično učiniti. Ne vidim da je vijest iznenađujuće, jer mnoge druge neetičke stvari idu po cijelom mjestu. Drugi je način da blogeri traže popuste, besplatne stvari i povlašteni tretman u zamjenu za dobre recenzije. U svakom slučaju, blogeri koji ucjenjuju pojedince i tvrtke trebaju se kvalificirati kao kibernetički kriminal. To je zlouporaba korištenja internetske tehnologije.

Jeste li vidjeli takvo što? Poznajete li bloggers koji su uključeni? Kako se ta zloupotreba može ograničiti? Hvala što ste podijelili svoje misli.

Preporučeno
Ostavite Komentar