Glavni » general » Prilagođene ROM-ove, proizvođače i potrošače

Prilagođene ROM-ove, proizvođače i potrošače

general : Prilagođene ROM-ove, proizvođače i potrošače

Prilagođeni ROMS-i obiluju brojnim mobilnim platformama. Obično proizlaze iz pokušaja korisnika da se bave jednom ili više jezgri i neriješenih neuspjeha u firmware-u uređaja.

Uzmite modensku scenu za Samsung i8910 HD, na primjer: Samsung je obećao uređaj koji nudi 720p video zapis na 24 fps, ali to je došlo isporučujući puno manje na audio i video formate. Samsung je kasnije izdao popravak za audiozapis, ali to je samo malo poremetio videozapis, ostavljajući korisnicima gorak okus u ustima. Uz to, moćni multimedijski uređaj, kao što je i8910, ne bi trebao imati besplatan prostor od 18 MB na disku: C, kao i najnoviji firmver.

Zahvaljujući modnoj sceni, sada su riješeni problemi tvrtke Samsung s tim uređajem.

  • Brži rad, više slobodnog prostora na disku C: (oko 80 MB! Službeni najnoviji Samsungov firmver ima samo oko 18 MB besplatno)
  • Full 24fps 720p video snimanje s kvalitetnijim snimanjem zvuka; koristeći iste postavke kao i Vivaz
  • Pre-autofokus u video rekorderu; ponovno omogućavajući ono što Samsung nije mogao raditi u prototipu firmwares
  • Puni kinetički pomicanje po čitavom sučelju
  • Bolje tematske prijelaze

Izvor

Taj se scenarij usamljenog pojedinca ili grupe pojedinaca, tako poboljšavajući na uređaju da rezultati daju mnogo bolji uređaj, mogu se replicirati drugim mobilnim platformama. Na primjer, velik dio takvog posla ide dalje na XDA Developers.

Predmet necesenny-a prilagođenih ROM-ova prirodno podiže nekoliko problema, koje dolje predstavljamo.

Proizvođači
Zašto je proizvođačima tako teško dostaviti uređaje s optimiziranim firmverom i isporučiti ono što je obećano? Na primjer, je li tako teško da Samsung proizvede iste rezultate kao kod dobivene pomoću HX-V3-17 prilagođene ROM-a? Ili Nokia sa svojim litany of crippled uređaja?

Također pročitajte: BlackBerry Passport usporedba kamere

Zašto prodaju prljave uređaje na prvom mjestu? Ne postoje li postupci ispitivanja ili je to da ih komercijalni interesi nadilaze? Što o zaštiti potrošača? Bilo koji kanal za pravni lijek?

Gdje je proizvođač odgurnuo ograničeni uređaj, trebali bi potisnuti firmwares da riješe sve probleme što je brže moguće u pogledu integriteta i najbolje poslovne prakse. Situacija u kojoj problemi firmwarea ostaju neriješeni godinu dana nakon puštanja uređaja jednostavno je neprihvatljivo.

I na kraju, volimo način na koji Android upravlja ažuriranjima firmarima - čak i korisnici koji su većina tehnologije ignorirani mogu ažurirati svoje uređaje najnovijim firmverom. Njegova je sve učinjeno over-the-air i u pozadini, iako je mogućnost da to učinite ručno je dostupna kao dobro.

Tražite od korisnika da prolaze kroz složene postupke ažuriranja firmvera instaliranjem PC sučelja i telefona za povezivanje putem podatkovnog kabela, stvaranje sigurnosnih kopija korisničkih podataka i sl . Jednostavno je ledeno doba, a time i neugodan. Voljeli bismo vidjeti dan kada svi proizvođači implementiraju pozadinske OTA ažuriranja.

potrošači
Ako ste imali gorku pilulu kupnje uređaja koji ne ispunjava obećanja koja vam dolaze u grlo i zaista želite dobiti najbolje od svojeg uređaja putem prilagođenih ROM-ova, imajte na umu sljedeće:

  1. prilagođeni ROM-ovi poništavaju vaše jamstvo (ali ono što je dobro jamstvo koje nudi proizvođač ako ne mogu isporučiti svoje obećanje?)
  2. rizik od zidanja vašeg telefona (čineći ga neupotrebljivim) uvijek je tamo. Ako se to dogodi, vi ste sami
  3. naposljetku, potraga za poboljšanjima uređaja može biti dugotrajna i zarazna. Ovisno o tome koliko ste zauzeti stvarnim životom, može se pokazati kao ogroman potrošač vašeg dragocjenog vremena koji treperi i isprobava jednu ROM-u nakon drugog
Također pročitajte: Google Now uskoro postaje izvanmrežna funkcija
Preporučeno
Ostavite Komentar