Glavni » general » Prokletstvo Geek

Prokletstvo Geek

general : Prokletstvo Geek

Ako postoji mjesto između entuzijasta i Geek, mislim da je tamo gdje ćete me naći. Vidite, nikad nisam zadovoljan zadanom konfiguracijom na bilo kojem uređaju koji posjedujem. To je ponekad dobro, ali u većini slučajeva dovodi me da razbijem stvari prije nego što čak i znam kako ih popraviti.

Trenutno posjedujem Galaxy S i kako stvari stoje, bljesnula sam loše uređaj s oko 12 različitih inačica Ice Cream Sandwicha koji Samsung nije stavio na raspolaganje. Ja sam prethodno bio vlasnik Nokia 5230 koji sam bljesnuo s različitim prilagođenim ROM-ima koje sam dobio sa foruma mobilnog telefona razgovora, što mi je omogućilo da učinim većinu stvari da zadani Symbian OS instaliran od strane Nokia nije dopustio da to učinim (Da, roms na Symbian!).

Vidite, imam perfekcionističku osobu i uvijek želim da svaki dio uređaja bude upravo ono što želim. To je jedan od razloga što sam u početku ušao u programiranje. Nešto što me još uvijek drži danas je da uvijek želim vidjeti što je iza kulisa.

Kletva

Sa svime što sam rekao gore, postoji ogroman ulov svih mojih "eksperimenata" kako na mobitelu tako i na računalu. Najbrojnija stvar koju mogu svrstati kao prokletstvo je da većina puta nakon što sam se složila s mojim uređajima, stvari ne funkcioniraju onako kako želim da budu ili čak i ako rade, prepuno je grešaka.

Broj jedan primjer ovoga je da trenutačno prikazujem preglednik potrošača sustava Windows 8 na računalu i barem 5 bugova koji me stalno šire, jer koristim beta softver umjesto da koristim stabilnu verziju sustava Windows kao bilo koja redoviti Joe. Ali hej, nisam redovni Joe!

Također pročitajte: Novi punjač za napajanje pametnih telefona u 30 sekundi

Druga stvar koju mogu identificirati je da, budući da koristim up-to-date sadržaj oko 90% vremena, ja mislim da je to isto za svakoga. Klasičan primjer bio je taj tip koji mi je došao sa Android telefonom i rekao mi da njegov telefon ima problem. Prvo pitanje koje sam mu pitao bila je verzija Androida na njemu. Tip nije imao pojma!

Ni to nije bilo sve. Nastavio mi je govoriti da je telefon imao grešku jer sve Java aplikacije koje je preuzeo nisu funkcionirali. Morala sam sjesti i objasniti mu da Android ne koristi datoteke "Jar". Za vaše podatke, on je pokrenuo Android verziju 2.1 Eclair na telefonu (Loše, eh? Znam!).

Treća i konačna prokletstvo je kada stvari na kraju ne rade ili kad sam nešto pokvarila zbog moje ugađanje. Nedavno sam imao prijatelja koji mi je dao svoj N60, 000 Samsung Galaxy S Plus koji je razbio samo nekoliko sati nakon što ju je kupio. Bljeskao je pogrešnu verziju Androida koja nije bila napravljena za uređaj i da je sumnja da uređaj nije živio kako bi danas pričao priču.

Zaključak

Možda nisam punopravni geek u skladu s "međunarodnim" standardima, ali znam da sam još uvijek viši od redovnog momka u potrazi za potpunim znanjem svojih uređaja. Sigurno na mom putovanju, različiti naprava ili komponente gadgeta otišle su do velikog podzemlja mojim rukama. Ipak, retrospektivno mogu reći da je dobro isplati. Pa što je tvoja vlastita prokletstva? Sjeti se da smo svi geek na nečemu.

Također pročitajte: Moje "Mobilne" avanture u NYSC kampu
Preporučeno
Ostavite Komentar