Креатин на прах от оптималното хранене

На пазара за спортно хранене Micronized Creatine Powder се счита за най-търсената хранителна добавка. Креатин монохидратът е предназначен да увеличи данните за силата на спортистите. В съвременния бодибилдинг това е най-ефективният инструмент, като атлетите започват забележимо да напредват в изграждането на мускулни обеми. Хранителната добавка не е в състояние да навреди на здравето на спортист, тъй като е натурален продукт. Предлага се под формата на бял прах, който помага за значително увеличаване на обема на мускулната тъкан.

Креатинът е вещество, от което човек се нуждае, както и протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Той е концентриран в мускулната тъкан и подпомага енергийния метаболизъм. Следователно човек трябва редовно да получава такова естествено вещество от храната. Креатинът, макар и не в големи количества, се синтезира от човешкото тяло. Освен това тялото го получава от продукти като месо и риба, но това не е достатъчно за културистите, въпреки че за обикновен човек това ниво на креатин в организма е достатъчно. Постоянното и интензивно обучение изисква повече креатин и това е допустимо само когато се получава отвън. Що се отнася до микронизирания креатинов прах, той е най-популярният източник на креатин до момента.

Ефекти на приемане

  • Повишаване нивото на данните за мощността на спортистите.
  • Нарастване на мускулната тъкан.
  • Стимулиране секрецията на анаболни хормони.
  • Подобряване на качеството на процесите на възстановяване.
  • Повишена наличност.

Как да приемате креатин на прах правилно

Една чаена лъжичка, в която се поставя една порция, съдържа 5 грама чист креатин монохидрат. В резултат на проучвания е установено, че повече от 5 грама креатин в една доза не се абсорбира от тялото. В тази връзка увеличаването на количеството креатин просто няма смисъл. Креатин монохидратът се използва на 1 порция всеки ден. В тренировъчните дни се приема половин час след тренировка, а в дни без спорт от сутринта. Прахът е разтворим във вода или сок. След употребата му се препоръчва да се ядат редовни въглехидрати (сладкиши), които допринасят за производството на инсулин, който бързо ще достави креатина в мускулните тъкани. В този случай инсулинът действа като транспортно вещество.

Производителят препоръчва да не приемате креатин през цялото време, а на курсове. Когато използвате хранителна добавка за 1-2 месеца, препоръчително е да направите почивка със същата продължителност. Повечето спортисти комбинират приема на креатин с други хранителни добавки, което само увеличава ефекта от приема му. По правило такъв подход към спортното хранене струва много пари. Следователно, не всеки спортист може да позволи това.

Отзиви

Креатинът на прах е една от най-търсените хранителни добавки на пазара за спортно хранене. Почти всички отзиви са изключително положителни. Критични забележки се допускат само от конкуренти на производителя, както и от други клиенти, които изразяват недоволството си от сравнително високата цена на лекарството. Въпреки високата цена, много професионални спортисти смятат, че тя е оправдана. Няма коментари относно здравословни проблеми. Това не е изненадващо, тъй като инструментът е абсолютно безопасен за човешкото здраве, ако се приема разумно, въз основа на препоръките на производителя.

Прахообразната форма на продукта е много удобна за използване, в допълнение, като отворите опаковката, можете да проверите нейното качество. Според спортистите, Micronized Creatine Powder от Optimum Nutrition перфектно се абсорбира от организма и няма проблем с храносмилането му, тъй като нямаше проблеми с храносмилателния тракт. Особено, когато използвате креатин с други хранителни добавки, когато можете да постигнете максимален ефект от тренировките, много спортисти не се грижат за положителни изявления.