Glavni » general » Može li Samsung Fork Android?

Može li Samsung Fork Android?

general : Može li Samsung Fork Android?

Samsung i Apple su dva divova koji su trenutno na vrhu mobilne igre. Oba su snažna i na njihovim tržištima u inozemstvu i u inozemstvu. (Pročitajte post Mister Mo, pod naslovom "Jesmo li krenuli prema bi-polarnom mobilnom svijetu?")

Samsung proizvodi mobilne uređaje s različitim operativnim sustavima, uključujući: Bada, Java, Android i Windows telefon. Najpopularniji među njima je Android. Samsung je kralj u Androidovom ekosustavu širokim rasponom.

Android na stranu, Samsung je pokucao Nokia s prijestolja mobilnog (i pametnog telefona) količinom naprava koja je bila isporučena prije ne tako davno. Još uvijek zadržavaju vodstvo u količini isporučenih uređaja i količini prodaje. Nedavno objavljeni Galaxy SIII postigao je 10 milijuna prodanih proizvoda jedva 5 mjeseci nakon objavljivanja.

Samsung je toliko snažan u mobilnom sektoru koji je nedavno u Sjedinjenim Državama rekao prijevoznicima da ne žele nikakve izmjene fizičkog oblika Galaxy SIII i nosača koji ih slušaju. Znaš li posljednju tvrtku koja je izvukla takav trik i otišla je s njom? Jabuka!

Sa Samsungom ovaj moćni sada, pitanje je: Što se događa ako i kada Samsung umori od Googlea? Što se događa ako odlučite posjedovati operacijski sustav i odabrati da zakaže Android kao što je Amazon učinio s zapaliti vatrom?

Spajanje prema Wikipediji je definirano u nastavku:

U softverskom inženjerstvu, projektna vilica se događa kada programeri uzmu kopiju izvornog koda iz jednog programskog paketa i počnu samostalni razvoj na njemu, stvarajući zaseban dio softvera. Pojam često podrazumijeva ne samo razvojnu granu, već i podjelu zajednice razvojnih programera, oblik raskola.

U osnovi, što se navodi u gornjoj definiciji, Samsung može odlučiti preuzeti izvorni kôd Android (koji je otvoren), izraditi odvojeni OS i otvoriti vlastitu aplikacijsku trgovinu koju kontroliraju i isključivo za svoje uređaje.

Također pročitajte: Apple dobiva licencu na 5G mrežnoj tehnologiji

S obzirom da je Samsung vodeći proizvođač hardvera na Android telefonima danas ogromna margina, ne bi trebalo biti teško uvjeriti razvojne programere da se vrate u trgovinu aplikacija.

Je li Samsungov viljuškar od Samsunga moguć? Ako da, koliko brzo možemo očekivati?

Preporučeno
Ostavite Komentar